Hristos a inviat
Doamne ajuta doamna Rodica..m-am bucurat sa vad postarile dumneavoastra..cat de frumos trebuie sa fie pentru o mama, da.. sa poarte acest frumos nume ..de mama. Si totusi ce il mai poate implini, ce il mai poate multumi pe om intr-o lume ca aceasta. Cat de frumos este pentru dreptul crestin sa stie ca are o Mama, o Mama Care e mereu cu noi, Ea e mai presus decat ingerii, decat Sfintii ..da e Maicuta noastra a tuturora.
Eee..om vrea noi cat de multe, de ar fi femeia mama..nu si-ar mai pune astfel de intrebari, nu s-ar mai poticni, caci s-ar cunoaste pe sine. Necunoscandu-ne pe noi, om fi mai nestatornici, om tanji mereu spre necunoastere..si om mai sminti si pe altii, caci intr-o buna zi pentru fiecare cuvant vom raspunde.
Si ce am putea spune noi doamna Rodica, cei atat de neinsemnati, cand o smerenie precum a Parintelui Cleopa este..atat de desconsiderata, caci nu si-ar avea locul.
Si totusi cat de frumos graieste dragul nostru Parinte:
"Am fost chemat aici sa slujesc si sa tin un cuvant. Dar sa stiti ca azi va vorbeste de aici de la tribuna asta un cioban. Sa nu asteptati mare lucru de la mine. Am pazit oile manastirii pana mai deunazi pe un munte acolo si n-o sa va lovesc in gandire cu nimic din cele ce asteptati de la mine."
Bunico..
Sti cu ce te-as asemana eu, pe tinem, bunico.. O fi nedrept, chiar asa o fi..tu bunico n-ai asemanare..Cine poate sa fie mama..da..si sotie..si fiica..cine oare.....numai tu bunico. As vrea sa invat bunico de la tine, dar mai intai te rog sa-mi spui ceva: lacrima aceea ce tot curge..da.. se prelinge mereu, o fi oare pentru ca nu ai uitat ca esti si fiica..? Mereu iti aduci aminte si tu..bunico..de maicuta ta..oare or ajunge lacrimile tale pana la ea..la mama ta. Cat o fi de frumos sa poti rosti cuvantul mama. I fi iubit si tu bunico tare mult..cum e sa fim lipsiti de vedere..sa nu putem face macar un pas..cum o fi sa nu mai auzi glasul atat de drag..al bunicului. Caci lumina diminetii o zareai in chipul bunicului..si fiecare pas lasa o singura urma...unde vei cata glasul celui ce azi e atat de departe..
Copile draga mi se frange inima..de unde izvorasc oare cuvintele tale..da in copiii e ascunsa atata putere..si cuvintele or fi tare nevinovate..numai copilul ramane nevinovat in lumea aceasta..
Vezi tu copile muntele acesta..cat de frumos izvoraste apa din el..asa o fi si viata noastra, precum un izvor. Om fi si noi o picatura de apa..si de n-om rataci..intr-o zi ne-om intoarce acolo sus.. in varf de munte...unde e Glasul Celui ce ne striga mereu..caci mama si bunicul ne astepta acolo sus..
Chipul mamei
As vrea o mama draga,
Sa te pot privi si acolo, unde
Azi tu mama,
Nu mai crezi ca poti ajunge..
Voi strabate munti si vai,
Si chiar o culme de-as atinge,
De noi zari un chip ce-mi este drag,
Amarnic eu voi plange..
Din dagoste pentru o mama,
Din dragoste pentru un fiu,
Sadeste Doamne, Tu, iubirea