Citat:
În prealabil postat de ancah
Cine va citi Noul Testament, va cunoaste si regulile de urmat. Dar cine se ia exclusiv dupa propria logica, nu va voi sa urmeze alta cale decat cea dictata de propria ratiune, tragand concluzii de doi bani, precum cea conform careia "virginul nu este un om liber". La barbati vorbim de feciorie, nu de virginitate, care caracterizeaza doar femeile.
"Fecioria este mai presus de fire. Prin urmare, cel ce doreste a-si pastra trupul in feciorie, trebuie cu orice pret sa se tina la distanta de trupurile care in mod natural il cheama la unire, in trupurile barbatilor si femeilor se afla o putere nevazuta ce-i atrage pe unii inspre altii. Barbatul care se apropie de o femeie in mod inevitabil cade sub influenta acestei forte. Cu cat apropierile sunt mai dese, cu atat influenta creste si, in consecinta, devine puternica. Cu cat aceasta putere creste, cu atat libertatea noastra, care ne-ar duce la biruinta cu ajutorul lui Dumnezeu, scade. Formele trupului femeiesc, privirea lor, glasul lor, tandretea lor, produc, cu complicitatea firii noastre, o impresie puternica asupra sufletului, mai ales atunci cand colaboreaza si diavolul. In momentul in care suntem in compania femeilor si inregistram aceste impresii, nu le simtim, iar cand ne retragem in singuratate, aceste impresii pe care sufletul le-a absorbit revin la suprafata cu o putere extraordinara si declanseaza un violent atac al patimilor trupesti."
Iata deci cat de greu le este calugarilor a/si pastra fecioria. Cat despre un mirean care sa fie fecior, da, e posibil, dar cine are atata vointa...
|
da, vreau si eu sa gasesc in Noul Testament sa-mi se explice clar, cu amanunte, cum se agata o fata. cum pot sa cunosc o fata ca sa ma casatoresc, fara sa merg la discoteca (ca dansul si muzica e pacat), fara sa merg in cluburi (ca bautura cu alcool e a daivolului, si fumul de tigara care pluteste in aerul din cluburi e tamaia iadului), cum sa agat o fata si in acelasi timp sa fiu smerit. Eu nu vreau sa urmez propria logica, vreau in Noul Testament sau in Vechiul Testament sa gasesc logica vetii.
Virginul este un om urmarit de diavol, nu e liber. Oricand se poate sinucide (asa cum un om care nu mananca o luna e foarte probabil sa moara, asa si un om virgin e un om fara viata, handicapat, ratat, de care rade toata lumea)