View Single Post
Vechi 03.06.2010, 15:10:45
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Hristos a inviat

Citat:
În prealabil postat de naomy Vezi mesajul
Sunt intr-o mare dilema. Eu sunt inpreuna cu iubitul meu de peste un an si jumatate, lucrurile intr-e noi merg foarte bine, inca cum la superlativul absolut. E persoana cu care intradevar mi-asi petrece tot restul vietii. Unica problema e ca el este de religie romano-catolica. Am discutat cu el si problema asta, el nu vrea sa treaca la ortodoxism , iar eu sa-mi schimb religia nici nu se pune in discutie.
Am fost la preot sa vorbesc despre aceasta, el mi-a zis ca o eventuala casatorie intr-e noi nu ar fi nici o problema, ca se fac multe casatorii mixte, fiecare pastrandu-si religia.
Pe de alta parte, citind cartile parintelui Cleopa , unde vorbeste si despre casatoria cu o persoana ce o alta religie, el zice ca femeia trebuie sa treaca la credinta barbatului, de e o alta religie sufletul respectiv este pierdut.
Am fost si al manastire la Ciolanu in jud bz, sa-mi dea un sfat bun, si am primit c-am acelasi raspuns ca in oras, ca o casatorie mixta nu e nici o prolb.
Va rog sa ma crede-ti ca nu stiu ce sa fac.......................
Draga Naomy..e bine sa pui intrebari..uneori chiar Bunul Dumnezeu ne face oarecum sa punem intrebari..cati or fi oare din zilele acestea care ar da timpul inapoi, sa poata pune o intrebare. Nedumeriti fiind, intr-o lume ca aceasta, in vremurile acestea atat de tulburi unde vom gasi sa ne potolim setea..setea de raspunsuri.
Or fi tare multi orfani in lume..tare multi..orfani de parinti trupesti..si cu mult mai multi, orfani de parinti duhovnicesti. De aceea or spune mereu Parintii nostri ca sunt vremurile tale grele, caci sunt atati si atati orfani, omul nu mai este calauzit.. intr-o lume precum e cladita ea azi..omul rataceste.
Un fiu asculta glasul Parintelui..roaga-te sa te ajuta Bunul Dumnezeu..si cauta raspunsul la o manastire, acolo sunt Parinti Duhovnici care te vor ajuta.
Ramane sa ascultam ori de glasul lumii..ori de Glasul Lui Dumnezeu. Parintele Cleopa, Parintele Arsenie Boca..toti Parintii nostri, de am avea credinta nu ne-am indoi in cele ce spun..
Te rog sa recitesti cele spuse de tine: "Eu sunt inpreuna cu iubitul meu de peste un an si jumatate, lucrurile intr-e noi merg foarte bine, inca cum la superlativul absolut".
E bine ca uneori sa vorbim cu noi insine..acest superlativ de care pomenesti tu, oarecum ma pune pe ganduri. Ceea ce noi numim bine..oare cum l-o numi Bunul Dumnezeu.
Sa ma ierti..si cauta la sinceritatea Mariei..e chiar greu intr-o asemenea lume, sa nu te clatini o data cu ea.
Reply With Quote