Intre avort si anticonceptionale/prezervative etc bineinteles ca ultimele reprezinta raul cel mai mic. Dar totusi un "rau", nu le consider o solutie.
Si pentru mine solutia corecta reprezinta o dilema. Ideal ar fi ca daca sotii nu sunt pregtatiti sa aiba un copil sa traiasca in curatie pana vor dori copii. Dar cati sunt atat de imbunatatiti duhovniceste, mai ales in lumea de astazi care ne bombardeaza zilnici cu zeci de reclame legate de sexualitate!
Ma intreb iarasi daca nu cumva avem prea putina credinta, daca nu ar trebui sa ne lasam cu totul in voia lui Dumnezeu si sa primim cati copii ne va da. Daca tinem in toate posturile abstinenta, apoi miercurile si vinerile, sambata si duminica, mai raman doar 2-3 zile pe saptamana in care sotii au voie sa se apropie. Si daca mai eliminam si perioada lunara a femeii raman si mai putine zile in care ar putea aparea o sarcina.
Si iarasi ma intreb daca nu cumva lasarea cu totul in voia lui Dumnezeu si noi sa fim linistiti ca daca ne da Dumnezeu copii ne da si cu ce sa-i crestem si tot ce mai este nevoie, nu cumva este o fuga de responsabilitate din partea noastra, pentru ca asteptam totul de la El fara ca noi sa depunem efort nici in abstinenta si nici in a munci suficient pentru a crea toate conditiile pentru multi copii (ceea ce totusi uneori e foarte greu, mai ales cu "criza") si aici cred ca il ispitim pe Dumnezeu pt. ca noi facem prostii si asteptam ca el sa le repare, ca atunci cand cel rau l-a ispitit pe Iisus sa se arunce de pe templu si El a spus ca nu trebuie sa-l ispitesti pe Dumnezeu.
Si apoi iarasi ma intreb daca nu cumva ultimul rationament este o lipsa de credinta si tot asa...
In Romania rata avorturilor este din pacate inca foarte ridicata. In 1996 am avut tristul loc 2 in lume la media de avorturi: o femeie romanca cu varsta intre 15 si 44 ani avea in medie 2,34 avorturi la activ. Nu este de mirare ca atunci cand a constat sarcina, doctorul in loc sa ma felicite m-a intrebat imediat daca vreau sa avortez. S-a bucurat cand i-am raspuns ca nu si mi-a confirmat si el ca din pacate se fac extrem de multe avorturi. Si iarasi cred ca mai bine ar fi fost daca toate acele femei ar fi prevenit sarcina...
E intr-adevar complicat sa fii crestin ortodox. Este poteca cea stramta. Nu multi merg pe ea.
|