Citat:
În prealabil postat de pwnureface
Eu nu am nimic cu dumnezeu,exista,nu exista habar n-am.In schimb am ceva cu religia,care de mii de ani e folosita pt a manipula oamenii.
|
Desigur, exista si astfel de religii, insa sunt manipulati cei care vor sa fie manipulati, cei pe care slabiciunile lor ii fac sa fie manipulabi.
Insa a rezuma toate religiile la manipulare este rezultatul dezinformarii si a manipularii, deci cu ce esti mai destept decat cei care au fost manipulati de false religii printre care si a ata?
Citat:
Vrei sa crezi in dumnezeu?Te motiveaza si te ajuta sa fi mai bun?Foarte bine continua sa crezi.In schimb sa crezi in ce iti zice religia mi se pare o prostie.
|
Pai ti se pare din perspectiva nivelului tau redus de informare.
Ia sa vedem, ce e mai plauzibil?
Ca inteligenta creeaza inteligenta sau ca intamplarea creeaza inteligenta?
Ca omul, o mega-masinarie biologica care inglobeaza mai multa tehnlogie si inteligenta decat tot ce a putut inventa si descoperi omul pana acum este produs al unei inteligente superioare, sau al intamplarii?
Ceea ce stiu si poate stii si tu pana acum este ca pentru a creea ceva destept este nevoie de cineva destept. Daca poti sa-mi demonstrezi rational contrariul sunt dispus sa te cred.
Citat:
De ce trebuie ca relatia dintre tine si dumnezeu sa aiba un intermediar?
|
Nu intermediar, ci ajutor.
Pentru ca omul pacatos si dezorientat, lasat la mana propriei judecati, da cu oistea in gard la fiecare pas.
Ca tine.
Citat:
Oricum mai e ceva ce vreau sa intreb.Scrie undeva in biblie ca trebuie sa avem popi,biserici,papi,episcopi etc?
|
Da scrie.
Ai citit macar o data Noul Testament?
Ai incercat sa-l intelegi?
Eu ma indoiesc.
Biserica a avut de la inceput episcopi si preoti si diaconi.