Citat:
În prealabil postat de Kontroversielll
Ziio
Citand Cozia....
Tin cu Acesta..... scrieri biblice, fara afarsit, sanr tristee si fara consistenasa, incearca sa fii mai pe scurt inteles si explicit.....
Eu stau hotarat, asupra subjektului ca o implicatie intrec doua persoane de sex diferít include si partea placerii corporal4e, fie cu consimtamantul bisericii sau fara, pacat sau greseala, viata este viata, si datorita crucii, nu avem obligatia morala su fizica sa lasam viata sa treaca pe langa noi....
Prea faceti unii dintre voi un pacat de a traii cu cineva sub acelasi acopåerisi si in acelasi asternut un pacat.....
Cate, dintre voi, care dioscutati acest subbjekt mai samteti virgine, ca sa va exprimati in notiunea pacatului.....
Bull shit...! santeti falsi sipropavaduiti ceva de care cei mai multi a-ti impartasit gustul dulce al placerii trupesti, dar santeti atat de ipokriti ca vreti sa fiti mai curati decat Jesus....
Fuck you ,....!!!!
Daca va dati atat de nobili si evlaviosi si condamnati pacatele, de ce nui luati drumul manastirii, si poate i-mi inspitati mai multa incredere si convinmgere....
|
Om bun, Sfântul Ioan Gură de Aur scrie mult pentru ca să nu lase pe nimeni să înteleagă gresit! El spune că nunta nu este pentru nastere de copii ci ca fiecare să aibă femeia lui, să nu fie destrăbălare. Iată textul, iar lung..., si încă este doar o parte:
[size=4]Când a intrat pofta [în fire], a venit si nunta ca să taie lipsa de măsură si să ne înduplece să avem o singură femeie. Căci nasterea de prunci nu o săvârseste deloc nunta, ci acel cuvânt al lui Dumnezeu: "cresteti si vă înmultiti si umpleti pământul" (Facere l, 28). Si dau mărturie de aceasta toti câti s-au împărtăsit de nuntă, dar nu au fost părinti. Asa încât aceasta este cea dintâi pricină, adică întreaga întelepciune, si mai ales acum, când toată lumea s-a umplut de neamul omenesc. Căci la început era dorire de copii fiindcă tot omul îsi lăsa prin ei urmasi si pomenire vietii sale. Si fiindcă nu era nicidecât nădejde de înviere, ci moartea stăpânea, iar după viata de aici cei ce se săvârseau socoteau că pier cu totul, Dumnezeu a dat mângâierea cea din copii, ca ei să rămână chipuri însufletite ale celor dusi, si neamul nostru să dăinuie si să se desăvârsească prin cei ce vin după, si urmasii acelora să fie cea mai mare mângâiere pentru cei ce i-au îngrijit. Si ca să vezi că pentru aceasta erau mai cu seamă copiii doriti, ascultă de ce i se plânge femeia lui Iov după multele năpaste. "Iată - zice -, pierit-a pomenirea ta de pe pământ, fiii tăi si fiicele tale". Iar Saul zice către David: "Jură-mi-te că nu pierzi semintia mea si numele meu după ce mă voi duce" (I Reg 24, 22). Acum însă, de vreme ce învierea stă la usi si moartea nu mai are cuvânt, ci suntem pe drum către cealaltă viată, mai bună decât cea de fată, de prisos este râvna pentru acestea. Căci dacă poftesti copii, mult mai buni si spre mai multă mângâiere poti să-i capeti acum, când sunt dureri duhovnicesti si nastere mai usoară si îngrijitori de bătrâni mai buni, încât
una este pricina nuntii, să nu desfrânezi, si de aceea s-a si rânduit acest leac. Iar dacă si după nuntă petreci în desfrâu, degeaba te-ai însotit, de prisos si în zadar. Ba, mai mult, nu numai în zadar, ci si spre vătămare. Că nu este acelasi lucru ca, neavând femeie, să desfrânezi, iar după nuntă să faci la fel. Nici desfrânare nu mai este după, un asemenea lucru, ci adulter. Si chiar dacă ciudat ti se pare ceea ce am spus, e adevărat.[/size]