View Single Post
Vechi 30.04.2007, 22:11:37
monahul monahul is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de shoc
Citat:
În prealabil postat de TNTman
Salutare,

Sunt student la Teologie Ortodoxa Pastorala anul 3 in Bucuresti si am o mica mare problema:
De 5 luni vorbesc cu o fata care este catolica ....tin foarte mult la ea . . .si ea tine la mine foarte mult...dar ma gandesc daca asta inseamna un obstacol pentru viitor din cauza ca este catolica. . .. adevarul este ca in asa putin timp am ajuns sa o iubesc enorm si sa tin la ea .....si nu vreau sa se rupa ceea ce s-a creat intre noi....vreau sa stiu daca se poate sa ma casatoresc cu ea si sa nu afecteze eventuala mea hirotonie. . . !
multumesc!
Doamne ajuta!
Sunt ceva mai noua pe aici, nu stiu cum trebuie sa scriu etc...dar sper sa prind repede.Vreau sa iti spun cateva vorbe doar...Si eu iubesc un om care e pe cale sa fie facut preot catolic...si...ce e mai grav...e ca si el ma iubeste...poate mai mult decat o fac eu (stiti cum se spune:in dragoste intotdeauna unul da mai mult decat celalat) dar, din pacate nu ne vom putea trai niciodata povestea de iubire pentru ca eu l-am lasat sa depuna juramantul pe viata si sa isi urmeze calea...am facut totul ca sa nu ma simt vinovata pentru fiecare gest ce se indrepta catre mine si fata de care cu greu reuseam sa ma abtin, pentru a nu fi vinovata ca l-am intors din drumul pe care si-l alesese cu multi ani in urma si pentru care luptase atat.
La noi, la ortodocsi regulile sunt ceva mai simple. Asa ca, daca iubirea ta trece la ortodoxism nimeni nu are treaba cu trecutul ei...Iubiti-va la fel de mult fiindca astazi foarte putini oameni mai stiu sa iubeasca!!!
Avand in vedere ca vei deveni preot nu peste mult timp,trebuie sa te gandesti foarte bine la pasul care vrei sa-l faci.Casatoria, este o mare responsabilitate ,mai ales pentru tine,viitor preot. Preotia cere foarte multe sacrificii, iar in ziua de asta nu este usor sa strabati aceste greutati daca nu ai langa tine o sotie care sa te sustina ,sa te urmeze oriunde vei merge, si totodata sa se sacrifice alaturi de tine. Mai ai timp sa te gandesti,apoi asa cum au mai spus si altii trebuie indeplinite niste formalitati care ar putea sa te dezamageasca. Sigur ca te poti casatori,dar mai intai actuala prietena trebuie sa imbratiseze credinta ortodoxa,dupa care nu poti fi sigur daca preotul catolic va da o caracterizare favorabila atunci cand depui dosarul pt preotie. Mai gandeste-te si nu te grabi. O sa gasesti perechea ta care sa te iubeasca si care sa te urmeze acolo unde vei fi numit preot,fara sa-ti ingreuezi treburile.
Reply With Quote