Cel mai mult se bucură sufletul meu la Sfânta Liturghie, mai ales în momentul Ieșirii preoților cu Sfintele Daruri, când ne rugăm pentru toți creștinii, pentru cei vii, cât și pentru cei morți. Atunci simt că suntem împreună, toți oamenii, iar mila și iubirea lui Dumnezeu ne învăluie.
Iar în momentul care urmează imediat după rostirea Crezului, atunci când se cântă "Pe Tine Te lăudăm", sufletul mi se înfioară când știu că din nou Hristos, Mielul lui Dumnezeu se jertfește, în chip tainic, pe masa sfântului Altar, pentru iertarea păcatelor noastre; când știu că Harul cel sfânt se coboară și peste noi, cei din biserică.
Iarăși mă înfior și uneori plâng de bucurie când ajung să mă împărtășesc cu Trupul și Sângele lui Hristos.
Despre prezența Împărătesei noastre, a Maicii Domnului, la Sfânta Liturghie, și bucuria sufletului de a fi atât de aproape de Ea, este greu să mă exprim în cuvinte. Mai ales când se cântă Imnul închinat Ei, "Cuvine-se cu adevărat".
Îmi pare rău când văd pe unii creștini că pleacă din biserică tocmai la aceste momente atât de importante.
Last edited by Carmen FUNIERU; 04.06.2010 at 22:40:34.
|