Citat:
În prealabil postat de giovaninnaa
Dragii mei, as vrea sa va intreb ceva. Eu lucrez cu publicul. Cu foooartee mult public. Ma ingrozeste ce vad. Ma ingrozeste ce vad si pe strada, si in trafic. Ma ingrozeste sa vad ca majoritatea celor din jurul meu nu mai sunt oameni, nu sunt nici animale, daca i-as numi animale as jigni necuvantatoarele.
Si vin si va intreb: cum sa-i iubim? cum sa reusim sa iubim astfel de specimene? cum sa-i iubim pe cei care injura, care se bat, care sunt extrem de nesimtiti, pe cei care sunt violenti, nespus de rai, care nu au nici un dram de bun simt.....
E mult prea plina lumea de astfel de indivizi... eu am de-a face cu ei mereu... sunt ingrozita. mi-e si frica uneori.
Cum sa ne purtam cu astfel de indivizi? ce na facem, dragii mei?
|
Lumea in care traim nu e mai rea ca altadata,e aceiasi lume . Sunt aceiasi care duminica il primeau pe Iisus in Ierusalim cu ramuri de copaci,datorita minunilor si faimei Sale si speranatei in El,si peste cateva zile ,strigau cu o ura fara motiv 'Rastigneste-l,rastigneste-l!"
Oare Domnul s-a scarbit vreo clipa de ei ? Nu,nici o ocara nu s-a auzit din gura sa,nici un cuvant de judecata sau ne-apreciere,sau dispret .Ci doar compatimire ("Nu pe Mine plangeti-Ma ci pe copiii vostri,caci daca aceasta se face copacului celui verde ,ce se va face celui uscat" ) sau mila intelegere si iertare ("Iarta-i Doamne caci nu stiu ce fac")
Daca dragostea noastra nu depaseste manualul de religie si granita forumului,suntem crestini doar cu numele. Trebuie sa invatam sa iubim pe cei ce ne urasc.E foarte greu stiu,ne apuca scarba ,greata,deznadejdea . Dar stati un pic ,ce sunt aceste stari? Sunt sentimente ale noastre . Hopa,iata unde e problema . Nu in rautatea (insuportabila de altfel) a lumii . Ci problema e in noi,in racirea noastra,in neputinta de a iubi.Iubirea trebuie educata ,trebuie actionat pentru sporirea ei ,dar niciodata nu trebuie abandonata,nici macar in teorie.
OARE N-ATI CITIT CA CINE VA FACE PE FRATELE SAU,PROST SAU NEBUN ,E LA FEL CU CEL CARE II IA VIATA ? Caci acela distruge sufletul fratelui sau.
Deci strangeti din dinti ,si invatati sa iubiti,si practicand aceasta, sila se va transforma in caldura sufleteasca,si in intelegere fata de ceilalti .
Caci zicea cineva mai sus ca atunci cand vorbim cu ceilalti ,aacestia pe care ii socotim rai,Hristos e acolo.Nu numai ca El e acolo,dar El e chiar in cel pe care il dispretuiesti ,cel de langa tine ,de care iti e sila .Caci Hristos a murit si pt el.