View Single Post
Vechi 30.04.2007, 22:57:00
Mani Mani is offline
Member

Data înregistrării: 20.04.2007
Locație: Elvetia, Zürich
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Ma interesa parerea celor din afara ortodoxiei,caci ortodoxa fiind, cunosc acest raspuns. Cum se descurca restul? Chiar ajunge doar sa citesti biblia de la cap la coada si apoi s-o iei de la inceput, pana o stii pe de rost? E bine sa o stii pe de rost, dar oare nu-ti scapa nimic? Si daca treci totul doar prin filtrul propriei gandiri, oare nu ajungi sa-L diminuezi pe Dumnezeu si creatia Lui la dimensiunile propriei perceptii? Oare atunci, cand ai impresia ca ai inteles, nu te expui pericolului slavei desarte? etc, etc...
Ancah, o parere a celor din afara ortodoxiei ti-o pot da si eu, având în vedere ca pâna acum câtiva ani am fost departe de ea.
Am citit Biblia, cum spui si tu, de la cap la coada de multe ori. Evident ca mi-au scapat multe, tare multe. Dar sunt multe care nu-mi scapau, ceea ce tot era bine. Te poti bucura de Psalmi, de Evanghelii, de Epistole, de profetii. Te poti bucura si da slava lui Dumnezeu pentru tot ce-a facut în creatie, în istorie, în vietile noastre.
Am citit odata marturia unei profesoare de filozofie din Moscova, care, umblând prin arhiva universitatii, a dat de nenorocirea aceea de carte "Biblia hazlie", voi, cei tineri, n-o stiti. A deschis-o si i-au cazut ochii pe rugaciunea "Tatal nostru", n-a mai apucat sa citeasca blestematiile de comentarii, ca s-a convertit. In mila Lui, Dumnezeu se lasa gasit oriunde crede El de cuviinta. Evident ca Scriptura urma s-o înteleaga în Biserica, nu în biblioteca aceea ateista.
Revin: desi am citit si rascitit Biblia, învataturi importante nu le-am vazut si nu le-am înteles, asta din cauza ochelarilor doctrinei np. A fost harul lui Dumnezeu ca acum încep sa vad si sa pricep.
Reply With Quote