@Rodica - da, Dumnezeu poate trimete oameni buni sa te ajute. Dar pe cei care-ti fac rau de ce ii trimite la tine? Cumva as spune ca te ajuta, dar te si chinuie. Si nu inteleg de ce...
Si de ce nu ia Dumnezeu raul din noi si din lume?
Se pare ca noi nu reusim ca oameni sa intelegem Voia si deciziile sale.
Mai zilele trecute era aici pe site o pilda f.buna.
Un frate se dusese la un staret sau un avva, nu mai stiu si se plangea ca el face de toate si totusi....ca el a postit tot timpul sever, ca se duce la biserica, citeste Biblia tot timpul. Da, dar nu facea altceva ce trebuia...
Poate ca ii lipsea iubirea de om, implicare umana, sociala, sau altceva. Oricum nu era suficient numai ceea ce facea. Sau nu asta vroia Dumnezeu de la el de fapt.
Nu stiu. Nu stiu decat ca este mult rau si multa suferinta pe lumea asta.
Si mai stiu/simt eu ca: din durere si suferinta nu se poate naste decat tot asta, iar din bucurie, seninatate si voie buna, tot bucurie.
Problema este cum sa trecem din suferinta in bucurie. Si poate ca tot drumul de mijloc este solutia. Dar care este acesta.
@ Scotianul - trista povestea citata. O concluzie ar fi exact ce spuneam mai sus: cu cat esti mai bun si ingaduitor si te lasi altora, cu atat suferi mai mult si esti batjocorit si asuprit de ei. Daca i-ar fi mustrat, daca le-ar fi explicat si i-ar fi invatat, daca pleca si nu-i mai ajuta...Nu stiu, poate ca ar fi existat solutii mai bune sa-i schimbe pe oamenii aceia.
Oamnii nu l-au inteles pur si simplu. Asa cum nu au inteles cand L-au dat pe El in locul lui Barabas.
Si exista si oameni buni care l-ar lua in casa lor pe Iisus suferind si ranit si poate ca o si fac, dar daca nu stiu ce sa faca dupa ce pleaca El? Sau poate ca stiu si fac bine, dar ce sa faca ei cu restul oamenilor (care le fac rau si lor)?
Vad ca este greu de priceput ca de multe ori te intelegi bine cu El si este in casa ta si in sufletul tau. Dar ce faci cu oamenii de pe pamant? Unii sunt buni, dar altii...calca in picioare sufletul tau, cu tot cu El inauntru.
Last edited by sophia; 05.06.2010 at 13:31:27.
|