Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea
Iar el, cerând lumină, s-a repezit înăuntru și, tremurând de spaimă, a căzut înaintea lui Pavel și a lui Sila;
Și scoțându-i afară (după ce pe ceilalți i-a zăvorât la loc), le-a zis: Domnilor, ce trebuie să fac ca să mă mântuiesc?
[COLOR=navy][/COLOR][COLOR=navy][/COLOR][COLOR=red][/COLOR] §Ingerul Domnului a primit inchinaciunea de la Manoe si femeia lui care i s-au inchinat pana la pamant, iar ingerul Domnului s-a inaltat ca para focului de pe jertfelnic (Jud., 13, 18-21).
§“…feciorii proorocilor cei din Ierihon… au venit inaintea lui Elisei si s-au inchinat lui pana la pamant” (IV Regi, 2, 15).
|
In Vechiul Testament (pana la venirea Mantuitorului) existau, in mod simbolic, mijlocitori intre Dumnezeu si oameni (ex: preotii, ingeri, etc). Uneori, oamenii se adresau acestora chiar cu apelativul "Doamne" si se inchinau in fata lor. Dar acest lucru nu-l mai intalnim in Noul Testament, odata cu jertfa si inaltarea DomnuluiIisus Hristos.
Sa inteleg ca nu crezi in Noul Testament? Eu am venit cu mai multe exemple clare, din Noul Testament, unde sfintii si ingerii refuza inchinarea noastra ("sa nu faci una ca aceasta", "lui Dumnezeu inchina-te").
P.S. Ortodoxia isi va gasi argumente pentru inchinarea la sfinti doar in Vechiul Testament. Iar pentru inchinarea la moaste, intr-un singur exemplu, tot din Vechiul Testament.