Citat:
În prealabil postat de iustin10
Oare dupa ce sfantul Stefan a fost ucis cu pietre ,chiar atunci in vremea apostolilor ,oare nu au considerat apostolii ca acel sfant inca se afla impreuna cu ei ,si ca acel sfant,mort fiind ,cu siguranta este langa Hristos,si poate mijloci pentru toti care se poarta cu teama,si tin prea mult la viata lor ?
Este deplasat sa consideram acest lucru?
|
Sigur ca este deplasat. Sfanta Scriptura nu vorbeste nicaieri despre mijlocirea pe care o fac mortii.
Iar, pentru ca un mort sa fie cu Domnul, trebuie ca mai intai sa aiba loc o inviere.
"Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii" - spunea Domnul Iisus Hristos, cand
vorbea despre inviere (Matei 22:23-33).
"
Cã aceasta este voia Tatãlui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El sã aibã viatã vesnicã si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi."(Ioan 6:40)
Si mai este un aspect, explicat foarte clar de Mantuitorul (in Sfanta Scriptura). Pentru a fi cu Domnul este necesar ca El sa revina si sa ne ia:
"voi veni si vã voi lua la Mine, ca sã fiti si voi unde sunt Eu."(Ioan 14:3)
"
Pentru cã Însusi Domnul, întru poruncã, la glasul arhanghelului si întru trâmbita lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, si cei morti întru Hristos (cum este cazul diaconului Stefan) vor învia întâi, Dupã aceea, noi cei vii, care vom fi rãmas, vom fi rãpiti, împreunã cu ei, în nori, ca sã întâmpinãm pe Domnul în vãzduh, si asa pururea vom fi cu Domnul."(1 Tesaloniceni 4:16,17)
Cocluzie: este deplasat ce spuneti dvs., fata de cele infatisate in Sfanta Scriptura.