View Single Post
Vechi 05.06.2010, 23:45:30
vasinec65
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
1.cand spui ,,morti sunt morti">te referi dpdv fizic sau din toate punctele de vedere?
Ma refer la "morti din toate punctele de vedere"(nu la vre-un sens figurat). Adica la un mort bun de dus la groapa.

Citat:
2.cum interpretezi Matei 27:52-53
Nu am ce comenta la aceste versete. Este relatata o inviere a celor din morminte. Eu cred ca Domnul poate sa invieze pe cine vrea si cand vrea. "Domnul omoara si invie. El pogoara in locuinta mortilor si El scoate de acolo."(1 Samuel 2:6)

Poate ai o intrebare mai exacta. Nu stiu ce raspuns astepti.

Citat:
si Luca 23:42-43?
Domnul Iisus Hristos ii promite talharului de pe cruce: "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai" (vers 43). Inseamna aceasta ca talharul a ajuns in rai, in aceeasi zi, din punct de vedere cronologic? Nu. Dupa trei zile de la discutia cu talharul, Domnul Iisus Hristos inca nu se inaltase: "Nu ma tinea, i-a zis Iisus, caci inca nu M-am suit la Tatal Meu."(Ioan 20:17)

Cum se explica aceasta aparenta neconcordanta intre promisiunea facuta de Mantuitorul si ceea ce s-a intamplat de fapt? Sfanta Scriptura ne spune ca in moarte "nu este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici lucrare"(Eclesiastul 9:10 - am dat doar un singur exemplu). Cel ce moare nu are constiinta timpului. Talharul mantuit stie doar ca a inchis ochii si, in clipa urmatoare i-a deschis in fata Mantutorului (la invierea mortilor), chiar daca intre aceste doua momente au trecut mii de ani. "Astazi vei fi cu Mine in rai" se implineste pentru talharul mantuit.
Reply With Quote