sfantul nectarie ,face minuni mereu
am sa va pvestesc o istoriara,am copilarit cu doua fete,la un moment dat vietile noastre au luat alt curs.ele doua s-au calugarit una este la o mastire in apuseni ,iar cealalta despre care am sa va vb este la mastirea ghighiu,intatamplarea a facut ca dupa multi ani cand nu mai stiam nimic de ea,sa vina la mine la serviciu ,cu calendare,cartii bisericesti,iconite,cealalta maicuta a impartit iconitele iar mie mi-a revenit o iconita cu iisus hristos cand bade la usa,pentru a i se deschide,cu luna decembrie,lunain care m-am nascut,andreea,o intreaba pe o colega ,cine este fata de la ultimul birou,iar colega mi-a spus claudia ,maicuta intreaba de tine,.cand mi-am ridicat ochii din dosare si m-am uitat la ea,am spus tu esti andeea?ia mi-a raspus ,da eu sunt.o emotie puernica,si o fericire,mi-a cuprins sufletul .am facut schiimb de numere de telefon,vorbeam la telefon ,pana la un moment dat cand sunand o maicuta ,mi-a spus ca e la ascultate si nu poate vb sau in pelerinaje[trebuie sa va spun ca la vremea respectiva nu stiam ca este la mastirea ghighiu]
de multa vreme imi propusesem sa ajung la mastirea ghighiu. in aceea saptamna o colega a spus ca se duce la o biserica cu hramul sfanta paraschiva,si atunci iam rugat-o sa ia niste flori sa le duca sfintei paraschiva,tot atunci am avut misiunea ca sa zic asa sa vorbesc cu o mamica care avea copilasul bolnav si purta numele sfantuli''NECTARIE'' mamica fiind suparata pe sistem social .i-a vb de sfantul nectarie ,caare grija si il va proteja pe cel mic
ca minuni se fac tot timpul si ca trebuie sa aiba credinta,mamica a plans ,i-am spus ca sfantul nectarie e cu cel mic tot timpul,si ca trebuie sa se roage neincetat .a venit si ziua de duminica, ploua si era rece .am ajuns la sfanta manastire ,am prins si sfintele daruri,si crezul ,si tatal nostru,.ploua marunt,dar era o ploaie linistitoare,ce aducea pace in suflet,cred ca erau peste 600 de persoane,am stat mai mult de45 de minute ca sa ma pot inchina la sfintele icoane.am plecat cu o pace si o fericire in suflet greu de scris in cuvinte.
miercuri,venind de la servici la ora16 ce mi-a venit ,mi-am spus in sinea mea[ma duc sa ma tund] mama andreei este frizerita.
era de serviciu,i-am spus ca am fost la mastirea ghighiu,si sunt fericita.am intrebat de andreea,si am aflat ca e la manstirea ghighiu,mi-au dat lacrimile.,va dati seama ca am fost acolo ,si poate am trecut una pe linga alta in multimea aceea si nu am vb
m-a cuprins o emotie puernica ,noroc ca stateam pe scaun la tuns. mi-a propus sa ajung din nou la manastirea ghighiu intr-o zi sa stau la slujba ,si vorbesc cu ea
deci minuni se intampla
cine ar fii crezut ca mi se poate intampla asa ceva, sunt fericita poate chiar si acum cand va scriu ,undeva intrun colt de lume se intampla o minune ,
trebuie doar sa credem
nimic fara dumnezeu
|