01.05.2007, 10:16:01
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 18.08.2006
|
|
Citat:
În prealabil postat de erzbet
Saorion, deci o mama careia i se naste copilul, sa zicem, hidrocefal, trebuie sa se bucure pentru ca astfel copilul ei(care va fi precum o leguma toata viata, daca nu beneficiaza de tratament) il va simti aproape pe Dumnezeu prin suferinta? Sau sa se gandeasca la faptul ca vinovati de nenorocire pot fi atat ea, sotul ei, parintii, bunicii etc (pana la al saptelea neam, parca)?
Sunt oameni aparent "normal", altfel spus, fara vreo malformatie sau deficiente care sa sufere de mii de ori mai mult decat o persoana cu un handicap, pot si suferinte profunde, ce il pot conduce pe om spre sinucidere chiar(ca sa raportez situatia la ce ai spus, acesti oameni sunt cei care prin suferinte nu au reusit sa il descopere pe Dumnezeu).
Poate un om matur va reusi sa se impace cu difunctiile sale si sa se apropie de Dumnezeu,dar spune-i tu, daca poti, unui copil bolnav de leucemie, ca Dumnezeu spre binele lui i-a dat boala, ca asa este voia Lui. Sau spune-i asta mamei lui.
|
Care e problema? Pana la urma care este scopul nostru principal? Mantuirea noastra. Asa ca restul nu trebuie judecat. Ar trebui sa se roage cat de mult si daca se va jertfi pentru copil Domnul ii va rasplati. Dumnezeu rasplateste pentru necazurile din aceasta viata nu omeneste ci dumnezeieste. E un tablou frumos in care sunt prezentati toti oamenii ducandu-si crucile in aceasta viata. Iar persoana care ii conduce si care merge inaintea lor e Hristos ce-si duce crucea Sa. Nu spun ca ar trebui sa se bucure ci sa-I dea slava lui Dumnezeu pentru tot. Daca cartim si ne plangem de mila ce putem face? Nimic. Dar daca indraznim vom birui. Hristos a spus : "Indrazniti, Eu am biruit lumea". Si pun accentul pe "Eu". Doar prin Hristos putem birui lumea. Dar oamenii ( dintre care cel dintai sunt eu ) sunt lesne cartitori. Un copil bolnav de leucemie daca ar fi sanatos si ar fi devenit un mare pacatos si ar fi ajuns in iad ar fi fost mai bine? Era si o istorioara ca un inger ( care a luat forma unui calugar )a omorat nou-nascutul celor care i-a gazduit pe acesta si pe un alt calugar. Cand a fost intrebat ingerul de calugar de ce a facut asta raspunsul a fost ca acel copil a fost conceput intr-o zi de sarbatoare si era un pacat mare. Prin moartea acestuia parintii se vor cai si vor face un canon de pocainta. Un plus din cauza acestui mare pacat al parintilor respectivul copil isi va ucide parinte si se va sinucide si el. Astfel ar fi ajuns toti trei in iad. Dar asa toti trei se vor mantui. Necunoscute sunt caile Domnului.
|