Andrei, poti sa asculti ce vrei, dar trebuie sa stii despre ceea ce asculti. Sa fii f atent ce-ti este de folos si ce nu. Mie muzica pop sau rock nu-mi este de folos, dar nu pot spune altora ce sa faca deoarece stiu si eu ca este addictive. Se spune ca satan il slavea pe Dumnezeu prin muzica inainte de cadere, nu stiu cat este de adevarat. Dar astazi muzica este folosita intensiv pt promovarea mesajelor necrestine (si chiar impotriva crestinismului). Si nu doar cea rock.
Undeva citeam ca in orice lucru este un demon.. cred ca este f adevarat. Imi place o pereche de cercei, mi-am dat lor o bucatica de inima. Imi place o perche de pantofi, imi impart din nou inima (apropo, azi cand ies din casa, sotul meu necredincios imi spune ironic ca ar fi trebuit sa port pantofi fara toc.. cum merg eu la slujba pe tocuri? Ce ciudat suntem atentionati! Cand am ajuns la biserica si am stat langa o femeie f cuviincios imbracata, am inteles ca totusi ar fi trebuit sa nu port tocuri.. dar asta e alta poveste).
Iti place o melodie? O fredonezi si nu stii in ce fel ea vorbeste inimii tale. De aceea eu prefer muzica psaltica.. sau macar niste Bach, Vivaldi, Beethoven, Mozart (Recviemul este genial). In incercarea de a evita muzica cu mesaje neadecvate am redescoperit muzica romaneasca (Enescu, de ex.. aaa si Gheorghe Zamfir..)
Ascult muzica noua doar cand fac sport (aproape zilnic, pana la urma) si mi se pare un lucru f ciudat cum este posibil sa ma incarce cu atata energie! Mai ales stupizeniile gen lady gaga sau altele asemenea.. Ma umplu cu energie si cu un fel de ..
furie, diferenta este clara din moment ce in restul zilei ascult lucruri soft, muzica psaltica sau clasica.
Revenind la rock.. un link interesant (dar filmul este f lung, nu am ajuns la ultimul episod, recunosc.) Merita vazut, macar cateva parti.
http://www.youtube.com/watch?v=DldkEN7jt1w
Inca ceva f interesant spun eu, ..daca mai era un mister faptul ca muzicienii de succes au practici oculte.
http://vigilantcitizen.com/?p=2191
Am mai lansat o intrebare care ma preocupa si nu mi-a raspuns nimeni: dintre compozitorii clasici care au fost masoni, adepti ai invataturilor oculte etc? Care muzica clasica este "curata" si care nu?