Nu am fost de acord cu Sebastiana in ceea ce priveste cazul Tanacu (din cele mai multe pct. de vedere) insa asta nu inseamna ca nu exista oameni posedati. Filmele pe care ea le mentioneaza (si va puteti face ca nu pricepeti in continuare) sunt niste filme facute pe cazuri REALE, cum se intampla si cu alte productii (de altfel, sunt convins ca stiit ce inseamna - `inspirat dupa un caz real`).
Insa existenta dmeonizatilor nu are legatura cu filmele. Daca crezi ca diavolul exista, in mod logic, ar trebui sa accepti si posibilitaeta ca anumite persoane sa fie posedate. Intrebarea este de fapt daca crezi sau nu in existenta diavolului, si mergand si mai departe - daca crezi sau nu in existenat lui Dumnezeu. Deja suntem insa offtopic.
Bineteles, granita dintre boala psihica (sa spunem de ex. nevroza religioasa) si posedarea este una foarte fina si trebuie analizata cu atentie de catre medici dar si preoti. Nu are rost sa mai spun ca si in cazul nevrozelor de exemplu cauza poate fi una spirituala... iara daca vb. de cauza spirituala - de aici pana la a putea accepta o eventuala prezenta a Raului si o influenta pishica a acestuia asupra unui individ, nu este decat un pas... Macs, da-mi voie sa te intreb, ce tratate de psihanaliza ai citit de vreme ce pari a fi atat de increzator in exactitatea afirmatiilor tale. Spune-mi si putem discuta pe marginea lor, ce zici?
|