Cred ca discutia asta o sa continue si la 80 de ani...
Treaba e ca intradevar dintr-o anumita perspectiva parintele si maicile nici nu sunt vinovati. Au facut si eu ce stiau ca se poate face in cazul unei "demonizate" Ce bine ca nu se mai ard pe rug....
Cred ca s-a exagerat modul in care a fost prezentata opiniei publice acest caz, ca este rusinos modul in care a reactionat BOR (oficial) si ca este cumva nedrept sa fie considerat parintele si maicile singurii vinovati sau sa fie tratati ca niste criminali.
Problema este aceasta mentalitate/ credinta care probabil o au si ei la fel cum o ai si tu si multi ati credinciosi. Convingerea pe care o ai in practica s-ar fi aplicat in felul in care au facut-o si ei. Ma sperie forta cu care iti sustii ideile mai ales prin faptul ca au o doza foarte mare de irationalitate. Cateodata nu pari ca porti un dialog ci ca doar repeti nsite lucruri cu inversunare. E foarte periculos
Spre exemplu pentru tine e adevarat ca fata era posedata pt ca asa a zis parintele (asta prnind de la premisa ca un slujitor al lui Dumnezeu nu minte si cum el era un slujitor...) A minti insemna a sti care e adevarul si a prefera sa zici o alta varianta, Cu sigurata parintele chiar credea ca ea e indracita. Aici e toata chieia si lacata.
Spui ca tu ai vazut si ai auzit. Dar ce au vazut si ce ai auzit? Ca cienva isi schimba vocea? ca spune vorbe obscene? Posedatul din biblie scrie udneva ca spunea vorbe obscene sau ca isi schimbea vocea? Ai auzit tu vreodata vocea diavolului? Cum esti asa sigura ca ceea ce auzi e vocea lui? E pur si simplu o alta voce, ca auzi tot felul de sunete pe care crezi ca nu le poate scoate un om asta e altceva. Dar asta nu inseamna ca le scoate diavolul. Sau cel putin nu intodeauna. Fa o vizita la un spital de psihiatrie si ai sa spui ca toti sunt indraciti. A spune vorbe obscene e o caracteristica a unor boli mintale la fel si schimbatul vocii, scoaterea de sunete, zbaterea etc.
Tot intrebi daca am vazut indraciti dar tu bolnavi mintal ai vazut facand o criza?. Cand o sa-i vezi si o sa mi spui care e diferenta mai vorbim.
|