Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
Daca vreti sa faceti o plimbare prin Bucuresti si sa salutati niste Sfinti, nu uitati de:
- SF. Dimitrie Basarabov (moaste intregi la Patriarhie),
- pe racla sunt si particele de la Sfintii Imparati Constantin si Elena.
- Apoi la Sf. Gheorghe Nou, aveti mana Sf. Nicolae si mormantul Sf. Constantin Brancoveanu.
- Langa CEC, pe Calea Victoriei, Mana Sf. Ciprian.
- De la Unirea mai sus, moastele Sf. Mina.
- Tot pe acolo, particele de la Sf. Spiridon.
Mini-pelerinajul se face in cateva ore, deci incercati. Eu stiu sa ajung, n-am dat detalii chiar clare legate de Biserici, dar va interesati si va vor purta Sfintii pasii. In Drumul Taberei, la biserica de langa parc, e un vesmant al Sf. Cuvioase Parascheva, sunt particele de la Sf. Ioan Hozevitul si de la Sf. Tiron.
In Pantelimon, mana Sf. Pantelimon.
La Radu-Voda, o particica din moastele Sf. Nectarie.
Toate numai in Bucuresti. Ati avut probleme si nu v-ati dus sa vorbiti cu Sfintii? Nu ezitati data viitoare. (N)-ati avut probleme, mergeti sa multumiti!
Elena
|
Ca o completare... (mai adaug si eu cateva) tot in Bucuresti, mai sunt particele de moaste de Sfinti si la:
- Schitul Darvari (zona parc Gradina Icoanei, pe niste stradutze undeva intre zonele Piata Romana si Universitate, pe aceeasi parte cu hotel Intercontinental) - racla cu particele din moastele mai multor Sfinti;
- man. Antim (zona Piata Unirii, pe niste stradutze, in directia de mers din jos de Dealul Patriarhiei inspre Casa Poporului, pe partea stanga) - racla cu particele din moastele mai multor Sfinti;
- bis. rusa Sf. Nicolae (sau 'a studentilor' - zona Universitate, langa facultatea Spiru Haret si BCR) - racla cu particele din moastele mai multor Sfinti;
- bis. Sf. Gheorghe - Coltzea (tot la Universitate, iesirea de metrou Coltzea), particele din moastele Sf. Ecaterina (aduse relativ recent de la man. din M-tele Sinai);
Si la toate aceste 4 bis. mentionate de mine aici mai sus, este adapostita si cate o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Iar o alta se mai afla si la bis. Icoanei, tot in Bucuresti, localizata pe stradutza 'coltz' cu Schitul Darvari. Si inca o alta, f. veche, la bis. Olari (salvata de la fosta bis. Sf. Vineri, demolata de Ceausescu; dar din cate stiam, fusese dusa la restaurare, nu stiu daca e posibil ca intre timp sa fi fost mutata la o alta bis.)... Si inca o alta icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, Indoliata, care a scapat nevatamata/intreaga dintr-un incendiu, se afla in Bis. Doamnei (situata tot in zona Universitate, in spatele Pizza Hut de pe Calea Victoriei, in directia care duce spre zona Unirii - centrul istoric etc)... Si icoana facatoare de minuni a Sf. Antonie cel Mare, la bis. Sf. Antonie - Curtea Veche, vis-a-vis de Hanul lui Manuc, in centrul istoric, tot zona Piata Unirii (unde se afla un cerc de bis. care adapostesc particele din moastele unor mari Sfinti).
- la bis. Sf. Ecaterina (situata pe o strada vecina cu cea pe care se afla catedrala-paraclis patriarhal Sf. Spiridon Nou, cu moastele Sfantului, adica mai precis, pe undeva prin spatele micului Hotel Horoscop, la iesirea de metrou de la P-ta Unirii1 aflata f. aproape de fatza acestui hotel, si totodata in vecinatatea Patriarhiei), particele din moastele Sf. Ioan-Gura-de-Aur (Hrisostomul, si autorul Sf. Liturghii care se savarseste in fiecare duminica si sarbatoare etc);
- la bis. Domnitza Balasa (situata tot in zona Piata Unirii, dar in zona care duce spre Izvor, pe una din strazi) se afla capul Sf. Grigorie de Nisa;
- la bis. Podeanu, tot din Buc., se afla particele din moastele Sf. Apostol Simon Zilotul, mirele de la nunta din Cana Galileii, care se spune ca este ajutator mai ales pt. casatorie etc.
http://www.crestinortodox.ro/stiri/c...sti-74815.html