View Single Post
Vechi 07.06.2010, 12:23:20
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Deja-vu
Ar trebui sa nu-ti mai raspund. Ziceai ca esti satul de dat lectii aici. Nici nu te pune nimeni si nici nu stii mare lucru. Nu faci decat sa imprastii lucruri gresite si sa amesteci lucrurile, pana si scripurile le prezinti gresit.
Totusi nu vreau sa ramana greseli aici, ca mai vin si altii si citesc si chiar le iau in serios.

1. Din Scripuri:
- daca Iisus ii spunea Maicii sale numai "femeie" si nu "mama" nu stiu. Nu reiese asta. Poate ca pe atunci asa era obiceiul. M-ar intrista sa stiu ca nu o considera mama.
- la moartea Lui au fost acolo femeile mironosite, dar cred ca n-ai auzit de ele. Erau Maica Domnului, Maria Magdalena si inca vreo doua Marii si nu mai stiu acum exact, pe de rost.
Maria Magdalena i-a spalat capul si picioarele cu mir. A fost femeia pacatoasa, pe care Dumnezeu a iertat-o si iubit-o chiar mai mult decat pe Apostoli. L-or fi dat barbatii jos de pe cruce, dar femeile l-au plans si ingrijit.
- prima persoana care a vazut si inteles Invierea Sa a fost tot o femeie...Maria Magdalena. Si tot ea a dus vestea Apostolilor. Ea a umblat la mormant si L-a cautat si nu Apostolii. De ce, nu stiu.
- Maria Magdalena a fost de fapt tot o apostolita a lui
- peste tot L-au urmat si femei, numai ca nu se spunea asta direct.
- exista unele intrebari si nelamuriri la multa lume, a caror raspuns n-o sa-l aflam niciodata.
- cel mai important lucru: Iisus a iubit si respectat femeile, le-a aparat. Numai oamenii nu...

- ai inteles gresit ceea ce spuneam de Adam si Eva. Ei, acolo in Scripturi au pacatuit si au fost pedepsiti impreuna. Scrie clar pedeapsa pentru femeie, dar nu prea scrie de cea a lui Adam. In fine, au primit amandoi pedeapsa.
In practica, in biserica, insa, se vede ca numai femeia este pedepsita, iar barbatul deloc.
Asta spuneam eu. Asta fac oamenii.

2. Au existat femei diaconite, mai citeste putin. Si eu spuneam ca ar trebui sa mai existe si azi.

3. A doua casatorie este acceptata de B.O.R. Numai la preoti este interzisa, fiind, dupa cate am inteles eu, comparata cu desfraul, adica un preot trebuie sa apartina numai unei singure femei. Si daca aia a gresit, tot preotul sufera si ramane fara familie, fara copii si fara profesie dupa unele opinii. Noroc ca mai exista judecata fiecarui episcop...
Si nu toti preotii divortati, mai ales daca este de vina femeia, trebuie sa lase preotia. Depinde de episcop.
Este f.greu sa fie preot de mir necasatorit. Dar isi poarta crucea. Asta tot oamenii au inventat-o.
Singurii necasatoriti in ortodoxie ar trebui sa fie monahii. Si si aceia au probleme din aceasta cauza si cad in pacat.

4. Imi dai citate si exemple cum ca unii sfinti spun asa si altii altfel si vrei sa aduci lumina in acest fel. Pai daca tu insuti vezi contradictiile, de ce mai vorbesti? Exista opinii si opinii.

5. Nu vorbeam aici de emanciparea femeii, ci despre pozitia ei in biserica (si numai acolo), ceea ce este o mare diferenta. Nu este vorba ca femeia sa faca nu stiu ce, sa fie hirotonisita (desi nici in asat nu vad ceva rau), ci sa fie respectata si sa poata ajuta in credinta laolalta cu barabtul si nu sa fie prigonita.
Inca o data: biserica este plina de femei. Barbatii nu mai vin, se duc la munca, la distractie, la nu stiu unde. Femeile mai tin credinta in picioare in bisericile de mir. Sa primeasca o recunoastere oficiala pentru asta si respect. Asta se cere aici.

6. Batjocoresti femeile in orice chip, ba ca cele tinere, ba ca vaduve, ba nu stiu care. Si barbatii ce fac? Ce mizerii fac in lume: baut, tutun, fotbal, femei (adultere, ca sa nu soun mai mult), pedofilie, razboaie, omoruri etc.! Iti place?
Dar in biserica sa fie primii si fara pata!

Nu mai tot batojocori femeile si spala barbatii, ca nu tine nici macar in fata lui Dumnezeu. El stie f.bine adevarul.

Si inca ceva: eu nu interpretez cum vreau eu Scripturile. Nici nu am pretentia multora de aici ca le stiu si inteleg bine.
Pe lumea asta toata lumea pare sa stie (la fel ca in fotbal si in politica) totul in credinta si da lectii. De la cel mai analfabet si pacatos mirean, pana la cel mai singuratic pustnic si la sfinti (care au fost tot oameni).
Numai Dumnezeu stie cel mai bine ce a lasat si ce ne-a invatat si oamenii nu facdecat sa tot rastalmaceasca legea si vorbele Sale.

Last edited by sophia; 07.06.2010 at 12:33:40.
Reply With Quote