Citat:
În prealabil postat de nicoletajuravle
de ex-daca cineva este credincios are un stil de viata mai linistit, merge la biserica ,tine post ,in general are incredere in randiuala data de biserica si de Dumnezeu tine cont de poruncile lui Dumnezeu-iatr celalat este mai rebel mainesupus mai incapatanat care nu are incredere si nu respecta randuialiele crestine pt ca nu poate ca asa ii este firea are anumite obiceiuri care nu au legatura cu viata crestina cum pot cei doi sa se inteleaga ? trebuie sa te potrivesti cu celalat ca sa poti sa-l intelegi sa poti sa-l susti eu asa cred:)
|
iubirea vine când nu te astepti, si ai de ales: ori o respingi ori o ridici.
Dacă o respingi, renunti la plăcerile vietii [la cele reale mă refer, la cele mai înalte cum ar fi: fericirea că respirăm unul lângă altul iar în acest timp Dumnezeu se îngrijeste de noi... si MULTE altele, să ne bucurăm împreună de copilul nostru de la Dumnezeu, să ne bucurăm că îl putem ridica pe celălalt cu ajutorul lui Dumnezeu]
Dacă alegi să clădesti iubirea aceasta [pentru că iubirea nu vine gata clădită] atunci nepotrivirea fizică este încă o posibilitate să clădească această iubire, si în principiu orice nepotrivire. Pentru că spune: să urăsti păcatul, dar să iubesti pe păcătos. Si cum ai putea urma mai usor această poruncă decât cu cel de lângă tine, pentru care ai iubirea cea mai mare. Oare nu îi dai tu toată viata? Si atunci, ce importantă are dacă e cu sex sau fără? DA, este foarte greu, dar orice este bine, se face prin jertfă.
Am citit articolul din
http://www.expres.ro/article.php?artid=295103
Concluzia lor este că ar trebui introdusă educatia sexuală în scoală de la clase mai mici. VOI STITI CE SE INVATĂ LA această materie??? Se învată cum să faci sex fără să ai copii.
Mai dau si eu un link care prezintă educatia sexuală în scoală:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/educatia_sexuala.htm
Doamne ajută!
Ionut
PS: în familia mea, cea nou formată :) , este situatia aceasta, în care eu si sotia suntem păcătosi în diferite directii. Doar că, fiecare după putintă, după capacitate, vrem să ajungem la Dumnezeu, să-L cunoastem, să-I simtim iubirea. Era mai greu să avem amândoi acelasi fel de păcate... Dumnezeu cu mila, cine ne mai scotea? ne luam unul după altul... dar asa este mai usor, ne învătăm unul pe altul.