View Single Post
Vechi 07.06.2010, 14:09:59
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana_ema Vezi mesajul
Asta spuneam, ca in timpul slujbei nu prea ai cum pentru ca ar insemna sa te indepartezi de adevaratul scop al venirii tale la biserica...

Ideal este, dar cred ca asa o sa si ramana, un ideal...:) poate ca sunt si cazuri care au cunoscut persoana potrivita astfel , dar eu una nu am auzit.
Pe la inceput cand mergeam la Biserica mi se parea ca fiecare e singur acolo sau cel mult cu familia si cateodata un salut sporadic cu altcineva care parea sa fie o cunostinta/coleg mai vechi. Traseul, cunoscut: slujba-anafora-acasa!
Dupa vreo cateva luni insa, cand ma obisnuisem vizual cu lumea, am descoperit cu surprindere un adevarat 'networking' dezvoltat pe parcursul timpului. Stiu ca aici pe forum, intr-un thread cineva ii sugera unui 'user' sa lege 'prietenii sanatoase' cu lumea de la Biserica. Reactia mea a fost de tipul 'de-ar fi asa usor!'.
Insa am zis si eu 'ok, hai sa vad cum e raspunsul'. Am ramas foarte placut surprins, chiar peste asteptarile mele, de un feedback pozitiv.
Am ajuns la concluzia ca, intr-adevar, sunt persoane de alt calibru iar cineva cu evlavie pt Biserica nu o sa te sminteasca prin raspuns, adica sa te faca sa regreti pasul intreprins. Iar daca face asta atunci e din categoria 'fariseilor'.
Cat despre perechea ideala in Biserica e o parte buna: chiar daca nu iti gasesti partenerul/partenera perfecta cu siguranta te alegi cu o amicitie mai sanatoasa decat oricare alta legata in alt loc.
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote