Citat:
În prealabil postat de eclesiastul
Planul lui Dumnezeu nu tine seama de om, dc nu era Maria sigur era o alta fecioara care ar fi dus la indeplinire planul. Sa afirmi ca nu ar mai fi venit Hristos e aberant. Asta a fost stabilit inainte de intemeierea lumii si nu a fost o decizie dependenta de om.
|
În primul rând Dumnezeu nu foțează pe nimeni.. Fecioara Maria a fost liberă să aleagă... și a ales "Fie mie după cuvântul tău !" Dar putea foarte bine și să refuze ! Este adevărat noi nu știm judecățile lui Dumnezeu de aceea am și afirmat că: "
poate nici nu S-ar fi născut "
Citat:
Domnul Iisus a lasat-o in grija lui Ioan , in cultura evreiasca copii erau datori sa poarte de grija parintilor lor. Iar prin aceea afirmatie Domnul Iisus a incredintat-o lui Ioan.
|
26. Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău!
27. Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine. Prin asta încredințând pe om în grija Maicii Domnului.
Citat:
Dumnezeu isi potoleste mania fata de noi prin jertfa lui Hristos. Prin jertfa Lui ne-am impacat cu Dumnezeu: "Și toate sunt de la Dumnezeu, Care ne-a împăcat cu Sine prin Hristos și Care ne-a dat nouă slujirea împăcării. Pentru că Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine însuși, nesocotindu-le greșelile lor și punând în noi cuvântul împăcării. "
|
Așa este prin jertfa Lui ne-am împăcat cu Dumnezeu dar asta nu înseamnă că din acel moment omul este liber să facă de capul lui că este împăcat cu Dumnezeu și Dumnezeu nu mai are voie să se mânie
cu dreptate să nu cumva să se supere omul ! Să fim serioși !
În fine mesajul era același la amândoi dacă am observat bine: că Maica Domnului este mijlocitoare, grabnic ajutătoare și mântuitoare prin rugăciunile ei !
Asta este esența... în rest nu facem decât să ne scoatem ochii cu "litera" din orgoliu și mândrie, lucru care ne face să nu ne deosebim cu nimic de sectari, atei, eretici etc.