View Single Post
Vechi 07.06.2010, 14:17:22
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Fratiile voastre mai aveti ceva informatii despre parintele Justin? Ma gandeam sa merg pana la Petru Voda dar nu stiu cum se simte. Am citit ultimul comunicat dat, dar de atunci pana acum s-a schimbat ceva?

Comunicat 28 mai 2010

Sam*bata, 29 mai, Inalt Pras*fin*ti*tul Teo*fan, Mit*ro*polit al Moldovei si Bucovinei, va ofi*cia slu*jba Dum*nezeiestii Liturghii la man*a*s*tirea Petru Voda si hiro*tonirea unui dia*con intru preot din man*a*s*tirea noas*tra.
Datorita zvon*is*ticii min*ci*noase ce se propaga in ran*dul cred*in*ciosilor, tinem sa facem pre*cizarea ca la man*a*s*tirea Petru Voda nu va avea loc nicio insta*lare de staret, staret al man*a*s*tirii fiind in con*tin*uare Par*in*tele Arhi*man*drit Justin Parvu. Zvon*is*tica vine ca urmare a unei nein*telegeri datorate unor mod*i*fi*cari admin*is*tra*tive din inte*ri*orul man*a*s*tirii, mod*i*fi*cari sta*bilite de Par*in*tele staret Justin Parvu cu privire la numirea econo*mu*lui si a altor func*tii admin*is*tra*tive.
Par*in*tele Justin, datorita sanatatii inca sub*rede, este sta*bilit in con*tin*uare in azilul man*a*s*tirii de maici, aflat la 2 Km dis*tanta de man*a*s*tirea de calu*gari. Aceasta insa nu il impied*ica cu nimic sa fie in con*tin*uare staret al man*a*s*tirii Petru Voda.
Par*in*tele Justin roaga pe toti cred*in*ciosii care vor veni maine la man*a*s*tirea Petru Voda, sa par*ticipe la slu*jba Sfin*tei Liturghii cu pace si fara inten*tii tur*bu*lente, lau*dand pe Dum*nezeu care a trimis pe Preas*fan*tul Sau Duh spre man*gaierea si man*tuirea noastra.

Man*a*s*tirea Petru Voda,
Staret Arhim. Justin Parvu
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote