Citat:
În prealabil postat de 2io
Citat:
În prealabil postat de Juli
Mandria e unul din cele mai mari pacate, unii sfinti parinti spun ca e cel mai mare, ca din el izvorasc multe pacate...
|
Mândria este ultima unealtă a diavolului.
Crezi că ai scăpat de toate celelalte păcate?
Doamne ajută!
Ionut
|
Iertare frate Ionut, ca nu-s fara de pacat, ba mai mult sunt plina de pacate, mandria e in frunte si ma lupt cu ea cum pot si eu.
Nu stiu daca mandria e ultima arma a diavolului, dar e una foarte periculoasa si bantuie oamenii secolului.
Nu prea emit eu judecati de valoare, de aia ma straduiesc sa invat de prin carti una alta. Si zic de mandrie ca stiu o povestioara de pateric cand un calugar se lauda fata de altul ca el n-a mai coborat in satul de langa obste de ani de zile, iar fratele ii raspunde ca el in fiecare noapte da ocol satului de teama sa nu se mandreasca cu faptul ca nu a fost in sat. De aia am pomenit de mandrie, ca e periculoasa si cateodata mai imbraca si hainele smereniei false (pe asta tot din carti am luat-o).
Insistam asupra vopsitului ca sunt sub "influenta" blandetii lui Savatie Bastovoi (nu ma pot desprinde de scrierile lui), nu de alta, ca el ne invata sa intram cu grija in viata cuiva, asa cum intra Hristos in inimile celor care deschid...
Deci ma iertati pentru interventiile (neinspirate de altfel).