Citat:
În prealabil postat de 2io
Citat:
În prealabil postat de Juli
un calugar se lauda fata de altul ca el n-a mai coborat in satul de langa obste de ani de zile, iar fratele ii raspunde ca el in fiecare noapte da ocol satului de teama sa nu se mandreasca cu faptul ca nu a fost in sat. De aia am pomenit de mandrie, ca e periculoasa si cateodata mai imbraca si hainele smereniei false (pe asta tot din carti am luat-o).
|
Iartă-mă, te înteleg, tot la fel am gândit si eu într-o astfel de situatie.
Să-i pun sau nu cercei fetitei mele, că acum, cât e micută, pielea fragedă, nu simte durerea. Și tineam sus si tare să-i aibă cercei, sotia să nu-i aibă. Atunci, asa cum recomand si la altii, am căutat ce spun Sfintii Părinti [Sfântul Ioan Gură de Aur] si ne-am înteles să facem precum spune acolo [eu fiind sigur că voi găsi că e bine să aibă cercei, dar fiind sigur că pot gresi].
"Multi îsi atârna cercei de aur si în urechi, când nici fetele n-ar trebui sa poarte. Voi si pe baieti îi duceti la pierzare."
Asa că urmăm acest sfat.
Dumnezeu cu mila!
Ionut
|
Da Ionut, si eu, daca mi-o da Domnul sa am copii o sa-i las sa aleaga singuri in privinta asta, ca pe mine asa ma enerveaza gaurile din urechi, sunt mare ispita, ca imi mai pun cateodata cercei...insa daca nu as fi avut gaurile, acum nu mi-as fi facut...