Subiect: Richard Dawkins
View Single Post
Vechi 08.06.2010, 09:41:37
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ai putea sa imi spui unde am spus eu ca mema se raspindeste intr-un mod orb, fara ca omul sa o imbogateasca (si chiar sa o produca) deliberat?
De asemenea, ai putea sa imi spui unde am spus eu ca nu avem constiinta?
În momentul în care o numești replicator și o asemeni cu genele (care se replichează singure), negi rolul unui alt factor generator. Dacă după aceea vii și susții că și omul are un rol, dovedești doar că e o varză în capul tău. Nu mai vorbesc de faptul că puțin mai jos spui că sinele, adică omul ca persoană nu există, deci care om produce mema? Se produce prin om sau de către om?

Citat:
Simplu, pentru ca nu s-a pus in evidenta imaterialul.
Și faptul că nu s-a pus înseamnă că nu există? Mai demult ziceai că ai accepta existența lui Dumnezeu dacă s-ar dovedi adevărată, acum văd că ai convingerile formate, nu există imaterialul. Când ai mințit?

Citat:
Ceea ce eu as putea sa ii reprosez lui HoratiuM este ca foloseste limbajul pentru a ascunde, nu pentru a dezvalui idei.
Iar voua pentru ca preferati un limbaj greoi, incilcit si obscur din care nu intelegeti nimic si mai si sustineti ca sint argumente tari. Faptul ca folosesti o retorica puternica nu inseamna ca folosesti argumente.
Faptul că vii acum și spui că îi reproșezi nu-știu-ce e praf în ochi, iarăși încerci să te eschivezi de la ceea ce am spus.

Citat:
Nu am cum sa-ti arat ca nu e asa, pentru ca nu ai cum sa verifici.
Texte la derută din nou.