View Single Post
Vechi 08.06.2010, 10:37:12
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

La catedrala din Timisoara se obisnuieste ca toata lumea sa cante impreuna Trisaghionul si Rugaciunea Domneasca. Este foarte frumos si, chiar daca cineva falseaza sau nu se sincronizeaza cu ceilalti, nu se observa in mod strident.

Dar in situatia in care corul este undeva in spate la etaj si vreo cateva voci din public incearca sa se suprapuna peste raspunsul corului, atunci lipsa de experienta a celor care incearca sa cante se simte si toata armonia este afectata negativ.

Deci, ar trebui ca oamenii sa inteleaga ca, daca au voce, sa mearga langa strana sau unde stau coristii si dirijorul ii va instrui sa cante eventual si pe voci. Caci in majoritatea locurilor barbatii din public canta peste vocile intai si a doua ale femeilor, pe cand tenorii si baritonii canta altfel. Trebuie respectate niste norme si in biserica, pentru ca nu suntem la concert live in aer liber.

Iar daca nu au voce muzicala si totusi vor sa cante, sa exerseze acasa pana si-o cultiva, iar mai apoi sa vorbeasca cu conducatorul corului, poate il va primi sa cante cot la cot cu ceilalti.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote