View Single Post
Vechi 08.06.2010, 11:01:39
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Sa nu uitam si de efortul ascetic,post si paza simturilor,precum si de priveghere,cine poate,care curata mintea.Impartasania trebuie sa fie o incununare a eforturilor noastre spre sfintenie.
Posturile sunt randuite de biserica si trebuie tinute. Vei vedea mai incolo ca se va vorbi si despre problema tinerii sau nu a unui micro-post "special" inainte de a primi Sfanta Impartasanie.

Paza simturilor, adica atentia setata la maxim este necesara pentru ca nu fi luati prin surprindere de ispite, ca sa nu cadem.

Rugaciunea continua - deci si privegherea - este mai mult pentru cei care s-au rupt de lume, adica pentru monahi. Eu am primit canon sa fac si Rugaciunea Lui Iisus si o spun uneori, cand imi aduc aminte. Asta nu ma determina insa sa incerc acele tehnici de respiratie sau sa o repet de sute de ori pe ora. Eu nu vad crestinismul practicat in lumea in care traiesc in felul asta.

Deci Daniel, sa nu intelegi gresit. Viata noastra trebuie sa fie un efort continuu de lepadare de rau si de inaltare duhovniceasca. Acestea insa se realizeaza prin intermediul Sfintelor Taine daruite noua de Hristos. Amanarea comuniunii cu El prin Sfanta Impartasanie este o greseala enorma, pentru ca, vezi tu, oricand omul nu se va considera suficient de vrednic de a se apropia de cele Sfinte. Este si normal, pentru ca Sfintii Insisi aveau certitudinea ca sunt pacatosi si nevrednici, dar cu toate acestea se impartaseau constant si cat de des posibil!

Te-am mai intrebat o data si repet: tu, cand mergi totusi sa te impartasesti, crezi cumva ca postul dinainte sau ca ceea ce faci tu inainte de a indrazni sa te apropii de Hristos te face sa devii un om virtuos si vrednic de a primi Trupul si Sangele Lui? M-as mira sa raspunzi afirmativ.

Deci, intelege ca de asta participam la Sfanta Liturghie, pentru a raspunde concret invitatiei preotului care se face de fiecare data si pentru toata lumea prezenta in biserica. Altfel, cand se termina Liturghia catehumenilor, preotul te invita grav sa iesi afara, iar pentru ca tu nu te consideri demn de a fi numit crestin si dreptcredincios, asa sa faci...

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 08.06.2010 at 11:04:25.
Reply With Quote