View Single Post
Vechi 08.06.2010, 11:07:23
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Daca cineva spune ca nu mai crede in Dumnezeu, la nervi, la o sminteala, etc., e pacat mare? Mai exista cale de intoarcere?
Am inteles ca asta se numeste lepadare de credinta si ca nu mai poti face nimic. Sau am inteles eu gresit?
Petru s-a lepadat si s-a intors la Dumnezeu dupa aceea. Deci exista cale de intoarcere.

Citat:
Si mai vreau sa va intreb ceva: de ce Dumnezeu da uneori ispite peste puterea omului?
Dumnezeu nu da ispite, ci ingaduie sa fim ispititi. Aminteste-ti cazul lui Iov, Satana a fost cel care l-a ispitit nu Dumnezeu.
In al doilea rand, ispitele nu sunt peste puterea omului, Sf Scriptura afirma clar lucrul acesta:
Nu v-a cuprins ispită care să fi fost peste puterea omenească. Dar credincios este Dumnezeu; El nu va îngădui ca să fiți ispitiți mai mult decât puteți, ci odată cu ispita va aduce și scăparea din ea, ca să puteți răbda.

Unii isi gasesc scuze pt a pacatui mergand pe ideea asta "a fost ispita peste puterile mele"...dar e o minciuna.

Citat:
Doar stim ca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului, nu? Si totusi sunt multe cazuri in care multi oameni sunt luati din start cu probleme, cu sminteli si se netrebnicesc, nu mai au deloc credinta. De ce vrea Dumnezeu sa dea ispite spre sminteala si nu spre indreptare? Oare Dumnezeu in atotputernicia Lui nu STIE ca omul o va lua pe carari gresite?

Ma iertati ca va pun asemenea intrebari, sunt niste nedumeriri personale, la care eu nu gasesc raspunsul....
Revin la exemplul lui Iov care este elocvent. I-au murit copii, a pierdut averea, s-a imbolnavit etc si totusi nu s-a smintit. In viata fiecarui om vin incercari dar asta nu e un motiv de "sminteala". Pt unii tocmai incercarile sunt cele care ii aduc la Dumnezeu.
Omul care o ia pe cai gresite din cauza unor incercari nu poate fi considerat crestin.
Reply With Quote