View Single Post
Vechi 08.06.2010, 13:11:49
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt acord deplin atunci cand spuneti ca frica este vitala in procesul de invatare a disciplinei. Insa ce sa mai zica saracul profesor unui golan ditamai namila cu muschi cat ursul si cu lanturi de 20 de kg la gat?

Si sa se aplica asta la nivel de regulament scolar, ar sari cu totii in cap la director, inclusiv parintii. Aaa da-i democratie, de ce sa poarte ceva ce nu-i place? Dar cum dom'le ca n-am bani de costume si de sacouri si de camasi eu trebuie sa-i iau tricouri de firma de la dolce gabbana si blugi nu stiu ce marca din germania cu 200 de euro.

Si sunt multe cazuri cand profesorii au fost batuti de catre elevi! Doar in vremea noastra se putea petrece asa ceva.
Ce s-ar fi intamplat in trecut? Scoteai si o injuratura in preajma profesorului si primeai o lectie mai mult decat dureroasa.

Dar sa dai in el, sa-ti bati joc de el in timpul orei, sa te arati tu tupeist in fata lor? Pai ar fi fost trimisi asemenea elevi in inchisoare cu sentinta de 50 de ani sau mai rau...
Nici legea nu-i pe masura degeneratiilor. Mai mult, ti-e frica sa fii bun si sarac ca auzi pe la televizor ca nea Gheorghe din satul cutare a primit 10 ani de puscarie ca i-a furat vecinului o gaina, pe cand ai nostri fura miliarde si nu primesc pedeapsa, ci urale si aplauze!

Asta isi doreste tanarul din ziua de azi. Il intrebi ce vrea sa faca cand se "maturizeaza". Iti raspunde ca vrea Peugeot ultima serie sau un "Mertzan" mai zdravan, ca are un amic o afacere si ca vrea vila cu piscina si helipad. Il vezi cum ramane cu gura larg deschisa cand trece un bolid sau o masina scumpa pe langa el pe strada. "Oai frate, d-asta imi iau si eu"

Probabil ca, pentru unii, sunt dorinte desarte caci nu vor ajunge sa isi cumpere asa ceva. Dar totusi... faptul ca isi aleg asemenea nimicuri ca si ideal si obiectiv in viata ...

"Dar omule, tu ce zici de desavarsire sufleteasca? Sa urci pe scara virtutiilor, sa fii mai bun, mai intelept?". Se blocheaza, nici nu mai stiu ce sa zica, iti rad in fata. "Hai dispari, ma iei cu d-astea, da' cine-s ieu ma?".

Poti sa mai discuti cu ei ? Nici nu mai sunt seriosi. Toata ziua rad dom'le... Toata ziua fericire, toata ziua bucurie, zambet pe fata lor permanent.
De parca au pierit toate problemele si traiesc deja in utopie. Ce conteaza ca e razboi sau ca tara moare sau ca in localitatea X satenii se ineaca din cauza apelor sau ca au vandalizat azi dimineata o biserica, ei sunt permanent "happy".

"Don't worry, be happy", adica sa nu mai ai grija sufletului tau... Pentru ei nici nu mai exista suflet. Ce sa mai vorbesti de "a fi bun", "a-ti ajuta aproapele", "a avea grija de prietenii tai", cand vezi intr-un liceu care e si scoala generala cum niste namile de 2.5 m de clasa a XII-a se iau de niste prichindei de clasa a V-a. Asa am ajuns?

Nu mai este cazul a-ti fi frica de cei dintr-o clasa sau doua mai mare decat tine, acum ti-e frica de gigantii din ultimele clase, ca au atatia muschi si tupeu pe ei incat trebuie sa bata pustani pentru a-si satisface "pofta" de a lovi in ceva.
Sa se duca in padure sa gaseasca un urs si sa faca wrestling cu el daca se cred atat de musculosi.

Am gasit un cuvant care caracterizeaza societatea din ziua de astazi perfect - parvenitismul si merge si ipocrizia. Cunoasteti: Diferenta dintre aparenta si esenta.

Ii vezi tari, musculosi, fortosi, "neinfricati", dar in realitate nu sunt decat niste iepuri fricosi care se ambaleaza pentru a nu-l face pe om sa le vada neajunsurile.

Cum e elevul azi? "Aoleu, mi-am rupt unghiua, ce agonie", "Vai frate, mi-a intrat o aschie in deget, ustura ca naiba", "Au, m-am intepat la un cui, cheama asistenta, salvarea sa-mi faca anti-tetanosul!"

Cum era elevul in interbelic? La 17 ani, elevul crestin-nationalist era inchis de dictatura carlista sau de comunisti si era torturat, schingiuit, batut crunt zilnic timp de 15-20-25 de ani si rezista prin tot calvarul. Si erau de-o varsta cu cei despre care vorbim. Si totusi au supravietuti si au ajuns la 80-90-100 de ani! Uitati-va la: Petre Tutea, parintele Iustin Parvu sau Gheorghe Calciu.

Si asta pe cand cei de azi mor de leucemie, cancer, afectiuni respiratorii etc. Pentru ca in loc sa indure ceva, ei iau anti-biotice si injectii pentru niste raceli amarate. "Vai, nu pot veni la scoala ca tusesc, vai dar ma doare capul, nu pot face nimic..."

Elevul de azi se plange ca are o iritatie si ca il "doare tare". De cei din trecut care erau mutilati si aveau tot corpul o rana sangeranda ce sa mai zici...

Elevul de azi mananca trei sandwich-uri cu sunca, branza si unt din plin si se plange la sfarsitul orelor ca ii foame. Elevul din trecut rezista ani intregi cu doar un pahar de apa si un cot de paine.

Elevul de azi se plange: "Vai draga, sa vezi ce-i fac lu maica-mea, mi-a pus sandwich cu parizer in loc de sunca dintr-aia scumpa importata, sa vezi ce scandal ii fac". Elevul din trecut se multumea cu cateva bucati de copita mucegaita si uscata.

Pai daca l-ai duce in trecut in mijlocul prigonirilor de atunci ar innebuni instant.
Nu spun ca toti elevii au fost asa in trecut, dar o mare parte dom'le.

Pe vremuri, toti flacaii si voinicii erau pregatiti sa-si dea viata pentru tara razand, la orice primejdie si necaz. Azi, pleaca de buna voie prin Spania Barcelona, prin Germania, prin Italia, prin America, prin nu stiu eu unde ca sa isi "cladeasca un viitor mai bun".

Mai omule, vezi ca Basarabia nu mai e pamant romanesc. "Si ce daca?", "Eh... asta e", "Ce-mi pasa mie?", "Da-o dracului..." si fel de fel de raspunsuri.

Ii intrebi daca sunt patrioti. "Pai da' normal, cum adica?"
"Ce s-a intamplat la Plevna?"
"Ce a avut loc la Marasesti, Marasti, Oituz?"
"Dar la Fantana Alba vreo tragedie ceva?"

"Stai ... sa dau drumu la calc si fac un search pe google si pe referate online si-ti zic!"

"Arata-mi pe harta Muntenia sau Bucovina".

"Stai frate sa deschid Google Maps sau wikipedia.ro"

"Mama, ce inseamna 'candid'?" "Da, vezi ca dictionarul e in biblioteca"
"Tata, ce inseamna 'candid'?" "Cauta in dictionar"

"Eh, asta e, daca ei nu stiu, ce sa fac..." Nici acum ca au dex-online.ro care e de 50 de ori mai rapid si mai usor de folosit nu au catusi de putina vointa sa afle ce inseamna un cuvant anume. Ce le mai pasa lor de limba romana, cand vorbesc pe hi5, facebook, myspace cu prieteni din Florida sau din Congo?

Si uite ca iar m-am lungit... Mai sa fie.

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!

Last edited by colaps; 08.06.2010 at 13:17:11.
Reply With Quote