Important este familia, si caracterul omului, pentru ca un adolescent daca are caracter propriu si nu vrea unul generalizat sau de rutina, daca nu vrea sa fie la fel ca tot ceilalti, ci se gandeste la el, la binele din viata lui, stie sa aleaga raul de bine.
Eu zic ca tot timpul a fost un tineret rebel, dar conform perioadei.
Adevarul este ca poate azi este cel mai dezastruos.
Si nu putem lua doar licenii, ci si copii de generala, si tinerii de liceu, si cei de la facultate, si copii de gradinita. Copilul de gradinita face crize daca nu i cumperi o jucarie, vb prostii ca asa a auzit acasa sau pe strada, etc.
Nu putem generaliza nimic si noi nu putem face nimic, doar pentru copii nostrii o sa putem face ceva.
Si eu cred ca toti acesti tinerii sunt nefericiti, si fac toate aceste lucruri pentru a se simti valorosi intr-un fel, iubiti, pt a fi in centrul atentiei, dar eu nu inteleg ca astfel nu rezolva nimic.
Apoi partea cu desfraul trupesc, foarte putini adolescenti nu desfraneaza pentru ca vor sa-si pastreze fecioria pentru Dumnezeu si sot/sotie.
Multi care nu au desfranat nu au avut ocazia, putini care au avut ocazia au refuzat.
Acum e libertate deplina, planning familial, anticonceptionale de la orice farmacie fara reteta, intiparit si indoctrinat gandul din filmele americane ca daca nu suntem casatoriti putem pacatui trupeste ca totusi ne iubim, asa ca nu pacatuim, doar e iubire, ce daca nu suntem casatoriti, asa gandesc majoritatea.
Oamenii din trecut au vrut libertate, acum avem libertate, de ne speriem, desi avem libertate ne simtim incatusatzi in sinea noastra.
Eu am prins mijlocul generatiilor, sunt din 87 nascuta, pana la varsta de 14 ani ma mai jucam elastic, patrat, cu papusele, de-ascunsa, de-aprinsa,etc.
Aveam o dependenta de TV atat, de calc nu stiam.
Apoi la disco m-au lasat ai mei, dar nu m-a atras niciodata, si am avut asa prieteni cam ca si mine, cine se aseamana se aduna, e o vb.
La liceu am vazut pt prima data la info un calculator, apoi pe cls a 11 a am primit un telefon, si la facultate am inceput sa navighez pe net si sa aud de mess , etc.
Se simte diferenta si intre sat si intre oras.
Dar eu zic ca parintele isi poate educa copilul, si mai e si vb ashchia nu sare departe de trunchi, deci daca parintii au fost nu stiu cum, sa nu se astepte ca copilul sa fie altfel.
Nu exista rezolvare, atata timp cand in casa sunt 3 tv, cand calculatorul este oferit cadou unui copil de 5 ani, cand parintii duminica stau acasa pt a se odihni, cand parintii trimit pe copil sa se uite la tv sau sa se joace la calc.
Bine a zis cineva mai sus cine e de vina: familia, societatea, mass media, etc.
Apropo nici profesorii nu mai au aceeasi valoare ca si in trecut.
Americanii is devina ne-au indoctrinat Europa noastra, ei au venit cu sectele, cu filmele de prost gust, etc.
Sa ne gandim la noi si sa fim noi un exemplu pentru ceilalti, cu vb, cu discutia nuu facem nimic.
Last edited by ella87ella; 08.06.2010 at 13:42:15.
|