Subiect: CAZUL TANACU
View Single Post
Vechi 01.05.2007, 18:33:22
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Sebastiana, am inteles ca ai avut experiente personale care te-au marcat si care te fac sa te agati cu inversunare de ideea ca preotii si calugarii sunt infailibili, ceea ce eu (dar si altii de pe forum care de obicei nu sunt de acord cu mine) consider ca este gresit.

Singurele tale argumente sunt emisiunile lui Dan Diaconescu, filmele de pe HBO, cateva site-uri "de specialitate" si - cum chiar tu spuneai - "intuitia si bunul simt".
Nimeni nu neaga ca ceea ce sustii tu despre demonizari si exorcizari este valabil la modul GENERAL. Dar in cazul Tanacu nu ai adus nici un argument CONCRET.

Da-mi un link unde pr. Teofil Paraianu ia apararea in cazul Tanacu. Cat despre pr. Calciu si pr. Savatie mi-am spus parerea, iar in afara de tine nu am vazut pe nimeni sa ii includa la capitolul "mari duhovnici". Faptul ca Savatie are site propriu si mai multe postari la alte site-uri nu il fac "mare duhovnic". Cat despre pr. Calciu...el apartine de Biserica Rusa (stil vechi, deci e "stilist", nu?) si loveste cu nerusinare in conducerea BOR.

Spui ca ai vrea ca vinovatii (Corogeanu & company) sa iasa din inchisoare si sa fie - spui tu - "departe de cei ca tine". Nu cei ca mine sunt pericolul pentru BOR. Cei ca mine gandesc si urla in gura mare nedreptatile si greselile care se fac in Biserica si, in acelasi timp, lauda ceea ce este bun.

Pericolul sunt cei ca tine, cei pe care diavolul ii amageste ca fac ceea ce trebuie, cei care musamalizeaza, cei care nu au o opinie, "caldiceii". Iti recomand "Divina Comedie", ai multe de invatat de acolo. Mie mi-a recomadat-o un prieten calugar (nu credeai ca am asemenea prieteni, nu?)

Ma acuzai pe undeva, indirect ca as fi mason. Nu sunt. Dar la cum pui problema se vede ca habar nu ai despre subiect, ai "preluat" din auzite si ai dat mai departe (cu bata in balta). Te intreb acum si eu: esti visarionista, Oastea Domnului, ceva de genul asta?

Nu de alte, dar ,personal, consider ca nu masonii, ecumenistii, "sectele", alteritatea religioasa in general sunt pericolul pentru Biserica.

Marele pericol se afla in interiorul Bisericii - "Bisericutele" din Biserica: Visarionisti, Oastea Domnului, grupul calugarilor pro-Tanacu (dar impotriva Sf. Sinod), grupul calugarilor anti-ecumenism (impotriva Sf. Sinod), "mari duhovnici" de care mai nimeni nu a auzit dar care lovesc neincetat in Sf Sinod (daca vrei sa dobori rapid un om ii dai in cap, nu?). Lor li se adauga, in Biserica, credulii, habotnicii, bigotii si (implicit) ipocritii.

Asa ca fii cu bagare de seama de partea cui te situezi...