Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
E criza si nu avem bani. Dar oare banii ne limiteaza atat de mult incat nu putem sa facem fapte bune daca nu-i avem?
Sa dam aici exemple de fapte altruiste care pot fi puse in practica in caz ca banii sunt exclusi din ecuatie.
|
Mie chiar mi se pare interesantă această discuție.
Sunt oameni care își doresc foarte mult să lucreze și nimeni nu le oferă de muncă.Așadar oferiți un loc de muncă unui om care nu are,dați de muncă și creiați posibilitate de a câștiga un ban cuiva care știe să facă ceva,cumpărați de la amârâta de pe strada dv. car vinde zarzavaturi și borș sau flori din grădina ei,dați o farfurie de ciorbă bătrânei sau bătrânului de pe scara dv sau de pe strada pe care locuiți,primiți în gazdă un student sau o elevă săracă(fără a-i cere chirie),dați-vă fără regret de pomană o parte din cărțile pe care le țineți în podul casei unui copil dornic să citească sau faceți-i cadou unui copil care învață bine calculatorul mai vechi,sau bicicleta din garaj sau mașina cea veche,...și câte nu ar fi numai să vrei să ajuți!
Poți vizita un bolnav,poți cerceta un bătrân care nu are pe nimeni,îi poți face curat prin casă îi poți spăla rufele,îi poți face cumpărăturile sau îi poți pregăti o prăjitură,îl poți însoți la biserică.
Să iei cu tine când mergi la o mănăstire cu mașina pe cineva care nu are bani sau când ești în trafic să iei pe cineva până la o destinație și să nu pretinzi plată...
Să te rogi pentru cel care are o nevoie sau un necaz ca și cum ar fi problema ta și să postești pentru acesta să-l îmbărbătezi și să fii alături de el până când va putea să controleze situația dificilă în care se află.
Să vorbești de bine pe cineva care are un dușman în fața acestuia și să cauți să îi împaci .
Aș putea umple multe pagini cu fapte pe care le putem face fiecare dintre noi în orce clipă dar pe care din păcate ... eu cel puțin nu le fac sau le fac arareori, iar dacă totuși uneori le mai fac mă bucur de laude și mă întristez când primesc drept răsplată ocări și jicniri.