Subiect: Doua intrebari
View Single Post
Vechi 08.06.2010, 18:18:42
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Va salut. Am si eu doua intrebari referitoare la post.

1. Daca cineva ne da mancare normala si spune ca este de post chiar daca nu este si noi mancam pana ne dam seama ca ceva nu este in regula si ne oprim, a cui este pacatul? A persoanei care ne-a dat mancarea, a noastra sau a amandurora? E bine daca ne dam seama ca am mancat fara sa stim mancare normala sa prelungim cu o zi postul pentru a "recupera" ?

2. Ce credeti despre toate produsele astea din comert cu eticheta mare rosie pe ea "Produs de Post" si cand te uiti la ingrediente vezi ciudatenii. Spre exemplu asta am gasit la laptele de soia: arome, agenti de ingrosare, guma, regulator de aciditate.

Va multumesc pentru timpul acordat.
1.Daca nu stim si ne infruptam nu e pacat dar daca aflam e bine sa marturisim. De asemenea atunci cand ne infruptam cu voie sau fara voie putem sa tinem post intr-o alta zi dar numai cu binecuvantarea duhovnicului. Mie mi se intampla uneori sa mananc lunea de frupt atunci cand nu eram acasa si apareau diferite situatii dar pentru ca era o fagaduinta inaintea lui Dumnezeu mi se dadea drept canon sa tin post o alta zi marti sau joi stiut fiind faptul ca sambata si duminica nu se posteste decat in perioadele de post.

2. Cat despre produsele din comert asa zis de post nu am incredere deloc. De foarte multe ori am gasit scris mare "de post" pe o cutie de prajituri si cand citeai la ingrediente gaseai oua. Consider ca astazi este o goana mare dupa bani si nu conteaza cum sunt castigati asa ca se merge pe inselare dar noi trebuie sa fim precauti si sa nu uitam ca ceea ce este facut in casa este cu adevarat de post si poate mai putine E-uri...
Reply With Quote