View Single Post
Vechi 08.06.2010, 19:59:05
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Daca nu-l cunoastem pe Satana, atunci cum am putea lupta impotriva poftelor si ispitelor lui? Tactica "Daca-l las in pace, ma va lasa si el pe mine" nu tine aici. Satana persista, e perseverent, niciodata nu se lasa de atacurile lui, iar daca nu-i invatam tacticile s-ar putea ca exact ele sa ne fie caderea.

Nu stiu exact care este vorba despre acel citat pe care l-ai oferit, insa aici este vorba de a cunoaste tacticile sale, nu pe el ca fiinta. Sa fim seriosi, ce om normal la cap ar dori sa-l cunoasca pe Drac? Chiar ar vrea sa-i vada hidosenia sa teribila? Pai ar innebuni intr-o clipita.

Apropo, noi nici soldati nu suntem. E vai de capul nostru. Soldatii sunt ingerii si arhanghelii
A, pai poftele si ispitele, sunt in noi. Pe acestea trebuie sa le cunoastem si sa le tinem in frau.

Dar intrebarea topicului era legata de un atribut specific pe care il are sau nu cel rau, adica, cred eu, tinea de o cunoastere ceva mai detaliata a acestuia, cunoastere care, sincer, nu cred ca e necesara.

In ce priveste "inapoia mea", aceasta nu insemna ca ma astept ca el sa ma lase in pace, daca eu il las pe el. Ci doar ca nu stau la discutii, la argumente, la controverse cu el.

Chiar si Iisus a discutat cu cel rau in termeni foarte scurti si categorici, de genul "iesi afara", "inapoia mea" etc.

Daca, insa, chiar doriti un raspuns, cred ca acesta se poate gasi in Scriptura (desi nu stiu unde). Satana este un inger, cu toate caracteristicile ingerilor. Prin urmare, daca ingeri cunosc gandurile oamenilor, le cunoaste si el. Cautati.

Editare ulterioara, apropos de problema cu soldatii:

Una dintre analogiile care mi-au placut enorm, vis-a-vis de crestinism, a facut-o C.S. Lewis intr-una din cartile sale; el spune ca lumea creata este ocupata de diavol, iar venirea lui Iisus in lume e un fel de desant in spatele liniilor inamicului. Biserica este o miscare de rezistenta care urmareste sa elibereze teritoriul.

Last edited by Erethorn; 08.06.2010 at 20:01:59.
Reply With Quote