View Single Post
Vechi 01.05.2007, 21:08:16
2io's Avatar
2io 2io is offline
Member

Data înregistrării: 14.04.2007
Locație: Giessen, D
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Draga Anca, intrebarea este la ce foloseste acel ajutor finaciar ?!
Când faci milă la cineva [asa am găsit sfaturi] nu te uita dacă fumează sau bea [analogie: dacă păcătuieste, dacă îi foloseste spre ceva nefolositor sau rău] ci tu dăi pentru că lui Hristos îi dai.

Citat:
În prealabil postat de Catalina
Eu ii iertam pe infractori si pe cei implicati , in schimbul adevarului , dar nici unul nu au avut curajul sa declare adevarul celor intamplate .
Când ierti, atunci ierti! Nu ierti dintr-un motiv anume, că celălalt s-a schimbat sau a făcut ceva. Îl ierti pentru că Dumnezeu ne porunceste asta.

Totusi nu ai lăsat un nr de cont, poate cineva se găseste binevoitor si doreste să îsi facă un bine, poate pentru că are prea multe păcate si nădăjduieste milă de la Dumnezeu.

Dumnezeu să ne lumineze! Părerea mea, de om slăbit de păcate, este, asa cum spui si tu si am simtit si eu în situatii cât de cât similare, că te lupti cu morile de vânt. Caută o portită prin care să iesi cu cât mai putine răni din proces, cu ajutorul Domnului, cu fiul aproape si fără prea multi bani dati.

Tu stii mai bine cum stă treaba, dar: dacă oamenii îti fac dreptate, Dumnezeu ce-ti mai face? Stiu că deja ai suferit o nedreptate (cosmarul de pe stradă) dar acum te străduiesti să echilibrezi balanta, adică oamenii [mă refer la agresori, judecători, avocati...] să-ti dea dreptate.

Adevărul se stie, si Dumnezeu îl stie! Dacă tu renunti la acest proces, agresorilor le faci un rău mai mare!!! Ei vor trăi cât de cât bine în viata asta, profitând mult de pe altii, dar vor cunoaste Raiul doar pentru 8 zile, doar ca să vadă ce au pierdut. (asa retin că scria Părintele Cleopa)

Citat:
În prealabil postat de catalina
Mirela , se vede ca nu traiesti in Romania si nu ai dat atentie acestui caz grav .
La Dumnezeu toate cele pe care le stim stau cam invers... tu consideri acest caz a fi grav, la Dumnezeu altceva este grav... bine ar fi ca noi să vrem ceea ce vrea Dumnezeu.

La cuvinte toti suntem buni (de mine spun) de aceea te rog să mă ierti că nu înteleg. Teoretic, ideea este să ierti si să accepti mucenicia, practic cădem la fiecare pas. Dar să ne întoarcem de fiecare dată când putem.

Un ultim sfat prin care în nici într-un caz nu-mi doresc să înjosesc pe cineva!
Citat:
În prealabil postat de catalina
Nu suntem deloc oameni rai , tu nu ai inteles asta ?
Pomul se cunoaste după roadele sale. Lasă-i pe ceilalti să vadă cum esti, tu fă-ti datoria si fă fapte bune, ceea ce pentru mine este cât de cât vizibil.

Acum mă întreb... cam târziu, ce-i drept... rolul topicului este: 1.să primesti un sfat pentru proces, 2.să primesti un sfat crestinesc sau 3.alt ajutor? Poate pe toate trei, si cred că în situatia ta, a celui implicat, nu ai avut timp să meditezi prea mult la aceasta.

Doamne ajută si vă rog iertati-mă!
Ionut
Reply With Quote