Subiect: Pacat sau nu?
View Single Post
Vechi 09.06.2010, 01:45:47
Maria_A Maria_A is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Darkanian Vezi mesajul
Este pacat sa bei ciocolata calda?
Daca e vorba de o zi de post este pacat datorita faptului ca ciocolata calda contine lapte. In ceea ce priveste celelalte zile,nu se poate pune problema ca e pacat. Ramane insa la latitudinea noastra;sunt crestini care,constientizand faptul ca au patima lacomiei la dulciuri,de exemplu,incearca sa nu bea nici macar ciocolata calda,dar asta tine de asceza noastra,de nevointa noastra.Altii poate nu sunt impatimiti de dulciuri,ci de carne sa zicem,si prin urmare incearca sa se infraneze cat mai mult de la carne.
In ceea ce priveste continutul de E-uri si coloranti,aici iarasi ramane la latitudinea noastra sa incercam sa ne mentinem sanatatea mancand cat mai natural.

Am vazut ca s-a pus si problema cafelei,daca e pacat sau nu. Din cate stiu,nu este pacat,si la Muntele Athos se bea.Dar aici depinde de fiecare om.Sunt persoane care au tensiunea f.mica si o cafea pe zi le face bine. Sunt altii insa pe care cafeaua ii face nervosi,irascibili.Si eu am baut cafea o buna perioada de timp, pe motiv ca trebuia sa stau treaza pana tarziu sau sa ma trezesc dimineata f devreme si nu prea rezistam la programul zilnic,dar am renuntat pentru ca imi facea mult rau...si ca dovada,m-am simtit de mii de ori mai bine dupa aceea.

In principiu,cafeaua si ciocolata (prin continutul de cacao) nu sunt asa sanatoase pentru ca sunt excitante ale sistemului nervos si pot face mai mult rau decat bine.
Reply With Quote