Citat:
În prealabil postat de carmenserghi
Am dus o viata destul de departe de Biserica si Dumnezeu. Acum sunt plecata din tara (cu familia mea)si diversele probleme care le am avut m au facut sa mi aduc aminte de Dumnezeu.Am inceput sa postesc dar nu am o biserica unde sa merg (aici fiind doar biserici catolice) .Are oare valoare postul meu?
|
DA, Carmen, ARE mare valoare postul tau, sa nu te indoiesti de asta!
Si eu iti recomand sa mai cauti o biserica ortodoxa,chiar daca e mai departe si nu poti ajunge decat o data pe luna sau mai rar,la sarbatorile importante.Si daca se slujeste intr-o limba pe care n-o intelegi, vei simti Harul participand la Sf.Liturghie si rugandu-te. Iar daca totusi nu exista, incearca sa te spovedesti obligatoriu cand vii in tara.
Nu te teme, mantuire exista, dovada ca Dumnezeu a profitat de necazurile prin care ai trecut pentru a se atinge de inima ta...Cauta-L neincetat,cu durere si cu dor,si-L vei simti...poti scoate de pe internet,de pe un site ortodox,rugaciunile si acatistele care iti plac pentru a le citi oricand, iti vor fi de mare folos. La fel de mult ajuta si sa citesti zilnic macar cate putin dintr-o carte duhovniceasca,iar daca ti se pare greu sa citesti pe internet,poti cumpara cateva cand mai ajungi prin tara ca sa le ai ca si hrana sufleteasca.
Atunci cand esti departe de casa,in strainatate, poti fi chiar mai aproape de Dumnezeu ...Tu incearca numai sa lupti cu patimile si pacatele,sa te rogi cat se poate de des,sa te gandesti cat mai mult la Dumnezeu cerandu-I luminare si calauzire si sa nu deznadajduiesti!
Pace si bucurie sfanta!