View Single Post
Vechi 09.06.2010, 14:01:08
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nico11 Vezi mesajul
Am 22 de ani, am o relatie de 3 ani si jumatate si locuiesc cu prietenul meu cam de 8 luni de zile.la inceput totul a fost frumos dupa care totul a luat o alta intorsatura, certuri in fiecare zi, jigniri, gelozii, etc. avem planuri de casatorie doar ca... nu stiu daca e bine.imi pare atat de rau ca am facut acest pas de a ma muta cu el, ma simt atat de vinovata, plang din orice, sunt trista si nu-mi gasesc linistea.imi doresc enorm sa ma schimb, am inceput sa ma apropii mai mult de biserica, de Dumnezeu. Doar ca nu stiu ce sa fac cu prietenul meu, sa ne casatorim sau sa luam o pauza? va rog din suflet sa imi dati si mie un sfat!
Din moment ce v-ati mutat fara a fi binecuvantati ispitele sunt mai mari. Iti recomand 'Taina Nuntii' a lui Danion Vasile, in special capitolul 'Daca stiam ca ne vom certa atat...'.
Sfatul meu e sa te desparti, dar iti dai seama ca sunt intr-o situatie foarte obiectiva si degajata fata de tine ca sa dau sfatul asta. La 22 de ani nu a intrat lumea in sac si principalul criteriu dupa care tb sa te ghidezi in gasirea unui partener este, in umila mea parere, evlavia. Iar de aici deriva celelalte.
Cu certuri, jigniri, gelozii cum se poate intemeia o familie pe calea mantuirii?
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote