View Single Post
Vechi 09.06.2010, 14:36:10
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gibilan Vezi mesajul
sfintii spun sa faci milostenie atunci cind simti ca incepi sa,saracesti.dar tot ei spun sa iti transpire banul in mina pina il dai cuiva.deci totul se face cu chiverniseala,daca dai din mindrie nu e bine,daca dai si tu lipsesti[doar in cazuri speciale se accepta]iara nu-i bine.si apoi tot omul are 1leu sau doi.cel de linga tine poate are mare nevoie si de asa ceva sa il salveze dintr-o criza.fiecare poate sa faca bine dupa puterile sale,sa nu uitam ce a zisMintuitorul ca de am facut bine unuia din acela mic si neinsemnat, Domniei sale am facut, si nu e putin lucru sa dai o cana de apa in numele Domnului.exemplele continua.
Referitor la problema mandriei care poate sa apara dupa ce am facut un bine: important este sa facem fapta buna oricum, pentru ca oricum vom fi ispititi dupa aceea sa ne mandrim. Uneori vom cadea, alteori vom primi cununa biruintei asupra vrajmasului - si asta conteaza, dar mult mai important este sa facem acel bine oricum ar fi.

Daca dam 2 lei unui sarman, indiferent de scopul urmarit, omul poate ca isi va cumpara painea pentru ziua aceea. Restul este filosofie...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote