Citat:
Īn prealabil postat de costel
Eu nu am afirmat ca protestantii merg in iad. Asta e concluzia ta. Eu am afirmat altceva, ca protestantii nu inteleg rostul pomenirii pentru ca natura umana in invatatura lor nu mai poate fi sfintita, ci doar declarata sfanta. Era firesc sa afirme asta, tinand seama ca Luther s-a revoltat impotriva faptelor suprameritorii din catolicism. Dar e alta discutie.
Asa ca nu e cazul sa te aprinzi. Noi sa fim iubitori si va avea Dumnezeu raspuns bun pentru fiecare dintre noi.
|
Pai sa-ti spun ceva>eu si eclesiastul suntem protestanti dar poate nu gandim la fel.Poate privim diferit problema ridicata de tine.Poate pe mine,de ex,ma doare undeva de cum gandea Luther.Poate judec cu scafirlia mea din anul 2010.Da tu ai generalizat si ai pus o eticheta pe toata lumea.Asta ma deranjeaza.Nimic altceva.Intelegi la ce ma refer?Daca scrie pe mine protestant nu inseamna ca nu pot avea si opinia mea,fie ea si opusa celei protestante clasice.Am dreptul asta>sa judec cum cred eu de cuviinta.Era mai corect sa-i spui asta eventual lui,,eclesiastul"dar nu la gramada frate.Avem omule si noi o sansa sau suntem deja judecati si trimis pe sistem,,highway to Hell"?Macar sa stim o socoteala.