Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 10.06.2010, 03:47:25
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Si eu am mai incercat sa ii spun Ancai asta - ca a inteles gresit cele spuse de sf. Maxim si interpretate de p. Staniloae despre transmiterea pacatului stramosesc. Dar nu ma crede nici pe mine ;-)

La ei este vorba cel mult de un lucru generic, ca pacatul stramosesc se transmite. Sigur, daca se transmite, se transmite din tata in fiu. Dar asta nu inseamna ca 'a face copii este in sine un pacat'.

Hai acuma, sa luam un exemplu: daca facem un copil prin inseminare artificiala, deci fara nbici un fel de 'pofta' (placere sexuala), ala are sau nu pacat stramosesc?
Fani, incearca sa-i convingi mai intai pe Sf. Maxim Marturisitorul si pe Pr. Staniloae...

Si copilul , care se naste prin inseminare are pacatul stramosesc, caci acesta se transmite ca un pacat al spetei, nu al parintilor, care s-au curatit de el prin botez. Am scris de cateva ori acest lucru, dar vad ca discutia se reia fara a se tine cont ca pacatul stramosesc tine de inmultirea speciei, nu de pacatele individuale ale parintilor.
Poate ar fi bine sa cititi ce scrie Pr. Staniloae, ca sa va dumiriti... caci scrie totul f bine argumentat. Pe mine tocmai cu argumentele sale m-a convins.
Reply With Quote