Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Deci nu înțelegi ce ți s-a spus dar susții ceva fără argumente. Îți dai seama de ridicolul pretențiilor tale?
|
Am recunoscut ce n-am inteles, era o chestiune neesentiala.
Traducerea ar fi buna, pentru ca e destul de greu sa legi termenii obscuri folositi de termeni comuni. Dar nu imposibil.
Citat:
Grav nu e că ești pe lângă ci că te bagi în lucruri care te depășesc cu pretenția că ai ceva de spus. Asta dovedește că ai o apreciere de sine mai mare decât ar trebui.
|
Ad hominem
N-am nimic impotriva sa iau lectii de la tine, esti liber sa contrazici, cu argumente, orice am spus.
Citat:
Ori faci trolling ori ești de o naivitate mișcătoare. Ce spui tu nu o să se întâmple niciodată pentru că teologii sunt atât de logici să înțeleagă că El, Creatorul nu poate fi accesat de ceea ce îi este inferior, de creatură iar filozofii nu sunt atât de limitați încât să confunde absolutul cu relativul, așa cum faci tu.
|
Sint naiv de felul meu.
Ma intreb numai unde era logica teologilor pina la Copernic, de exemplu.
Ar trebui atunci sa iei in calcul filozofia lui Kant in ceea ce priveste binele, care se cam contrazice cu "logica" teologica: morala se fundamenteaza pe principii apriorice (existente in ratiune inainte de orice experienta), dar ea nu e data de Dumnezeu sau de natura.
Desigur, Kant habar nu avea de ceea ce Darwin va descoperi citiva zeci de ani mai tirziu, anume ca, intr-adevar, morala exista in ratiune inainte de orice experienta, dar ea nu vine de nicaieri ci vine prin mostenire genetica si e construita in generatiile trecute de evolutia naturala.