Citat:
În prealabil postat de costel
Liturghia devine seaca dupa cum afirmi, nu din cauza preotilor, ci din cauza noastra, caci preotul spune in orice Liturghie "cu frica, cu credinta si cu dragoste sa va apropiati". Asa ca noi suntem invitati mereu. Ramane ca noi sa raspundem invitatiei. Si din impartasire, vom primi si mai multa putere de a darui si a ne darui.
|
Noi suntem invitati, dar preotii la predica nu ne invata sa venim mai des la spovedanie si de fiecare data la impartasanie. Nu-mi place deloc sa critic, dar cand sunt nevoit, o fac cu tot riscul: este si vina lor ca nu se documenteaza mai bine despre scrierile Sfintilor Parinti si nu ne invata sa ne traim credinta in acord cu Sfanta Traditie. Este o realitate ca ne-am obisnuit sa ne impartasim de maxim patru ori pe an - si aceasta practica ii contrazice pe toti marii dascali si Sfinti Parinti ai Bisericii mentionati in topicul celalalt:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=439
Nu am schimbat deloc subiectul de fata, pentru ca ne indepartam inconstienti de cel mai mare dar care ni se ofera spre mantuirea sufletului si a trupului: Sfanta Impartasanie. Aceasta Taina nu costa nici bani, nici timp - caci oricum participam la Liturghie, nici absolut nimic; este Painea Vietii! Si vai si-amar de preotii care nu ne invita staruitor sa ne apropiem de Hristos in fiecare Duminica, asa cum ne indeamna insusi Sfantul Ioan Gura-de-Aur, a carui Liturghie se savarseste aproape tot anul.