10.06.2010, 11:00:49
|
Junior Member
|
|
Data înregistrării: 09.06.2010
Locație: Iasi
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Maria_A
Cred ca numai cu binecuvantarea duhovnicului se poate face asta, pe de o parte pentru ca sunt o multime de pericole noaptea in padure,iar pe de alta parte pentru ca, da, vrasmasul ne poate lovi prin ispite cumplite.
|
Doamne ajuta!
Din "Viata Parintelui Cleopa" :
Citat:
CUM A ISPITIT DIAVOLUL
PE FRATELE GHEORGHE
În anul 1927, Gheorghe s-a retras ca ucenic la pustnicul Paisie de la Cozancea. Acolo făcea ascultare de bătrânul, lucra la grădină, cânta la strană si repeta mereu rugăciunea lui Iisus, mâncând o dată în zi. Uneori mai stătea si la Schitul Sihăstria din Muntii Neamt.
Odată însă, ispitindu-l vrăjmasul si umblând după sfatul mintii sale, a intrat în chilie si a lăsat pe masă această scrisoare: ''Iartă-mă, Părinte Paisie, că am plecat în pădure pentru cinci zile, să mă pocăiesc!''
Seara, citind bătrânul scrisoarea, a zis: ''Acest lucru este din ispita diavolului si nu îi va fi de folos fratelui Gheorghe, căci a plecat fără binecuvântare!'' Pe la miezul noptii a bătut cineva în usa chiliei sale:
- Binecuvintează, Părinte Paisie, si mă iartă pe mine, păcătosul!
- Cine esti tu? a întrebat bătrânul.
- Fratele Gheorghe păcătosul!
- Cum se poate asta? Fratele Gheorghe este plecat în pădure să se pocăiască pentru cinci zile!
- Iartă-mă, Părinte Paisie, că am gresit!
- Dumnezeu să te ierte, frate Gheorghe. Intră în chilie si spune-mi ce ti s-a întâmplat.
- De mult voiam, Părinte Paisie, să mă rog singur câteva zile în pădure. Deci am luat Ceaslovul, Psaltirea, câteva lumânări si chibrituri si m-am ascuns în pădure într-o groapă. Acolo am început a face metanii si a mă ruga cu lacrimi. Pe la miezul noptii aud lângă mine un glas înfiorător: ''Ce faci aici?'' Mă întorc putin si văd un arap urias, cu chip foarte înfricosător. Era vrăjmasul! Apoi îmi zice: ''De ce ai plecat fără blagoslovenie?'' Atunci, cuprins de mare frică, am luat Ceaslovul si am fugit! Deci te rog, Părinte Paisie, iartă-mă pe mine păcătosul si mă primeste înapoi!
Din ceasul acela fratele Gheorghe nu a mai făcut nimic fără binecuvântare.
|
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleop...a_p_cleopa.htm
|