Citat:
În prealabil postat de ivo_faith
Bine, omeneste evident ca avem multe lucruri in comun, dar aici se pune problema care priveste aspectul eclesial al lucrurilor, nu natura umana. Vorbeam despre comunitatea eclesiala, caz in care bineinteles ca noi nu putem avea lucruri in comun cu adventisti, penticostali, ... pentru ca ei nu reprezinta Sfanta Biserica a lui Hristos, ci niste adunari sectare; aceste secte sa fie clar nu sunt nici Biserica, si nici macar "biserici". Deci din punct de vedere eclesiologic, nu avem in comun nimic cu sectarii eretici si anatematizati de insusi sfantul apostol Pavel.
|
Trecand peste faptul ca ramane de vazut pe cine a anatemizat Sf Ap Pavel, problema majora nu este ce au in comun ortodocsii si adventistii, ci ce ai in comun tu si Hristos. Asta ar trebui sa-l framante pe orice crestin ravnitor. Apartenenta la o Biserica nu are nici o valoare daca nu e insotita de un caracter frumos si smerit , de calauzirea lui Hristos, de renuntare la sine si dragoste de oameni.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
|