Citat:
În prealabil postat de Mirean
Si vad si rostul acestei materii: poate in viitor vom vedea mai multa toleranta religioasa. Lipsa acesteaia duce la situatii conflictuale, unele dintre ele cu final tragic.
Nu incerc sa imi impun parere, fac doar o expunere a unei opinii proprii (ca si dumneavoastra).
|
Din pacate este o prea mica diferenta intre "toleranta" religioasa si aceptanta religioasa.Ca prezentare a asa zisei "tolerante" religioasa este depasit de mult cadrul tolerantei si este vorba despre aceptanta religioasa. Sunt mult prea multe idei de genul recunostere ca toate religiile contin Adevarul si asa mai departe, conform "bazaconilor" miscari ecumenice.
In momentul in care se doreste schimbarea Adevarului credintei ortodoxe, in spiritul acestei "tolerante" religioase, sper sa "tolerati" antipatia mea fata de miscarea ecumenica :).
Situatile conflictuale vin din necredinta, ca daca fiecare ar fi un bun credincios, nu ar putea exista conflite, fiecare si-ar intoarce celalalt obraz cand ar fi "palmuit" :)
Scuzati daca sa inteles ca as fi spus ca dv. incercati sa va impuneti parerea, nu am remarcat acest lucru in cele scrise de dv. pe acest forum, era o referire stricta la persoana mea. Datorita faptului ca am de-a face cu politica, se poate usor fals intelege , din cele scrise, ca as dori sa imi impun parerea. Exista oarecare obiceiuri a meserie, care isi lasa amprenta in forma si continutul celor scrise etc :) .