Cand am citit prima data articolul mi-au venit tot felul de idei in minte, tot felul de ganduri: mila, dragoste, durere, tristete, ura pentru cei care l-au ranit... Apoi, sincera sa fiu, cand am vazut ca a cerut direct bani m-am intristat putin si am inceput sa am indoieli, m-am gandit ca multi in ziua de azi iau bunatatea drept prostie, ca ce poate fi mai convenabil pentru asa ceva decat un site ortodox, unde sunt oameni milostivi din plin, sa imi iertati expresia.
Repede am spus ca trebuie sa cercetez, sa vad ce spun Sfintii Parinti despre asta si am gasit un articol atat de frumos, mangaietor de suflet, cu o scriere de la Sfantul Ioan Gura de Aur. Voi pune aici un fragment si mai jos link-ul catre articol.
"Și nu cerceta faptele sau viața celui care îți cere milostenie. Chiar ucigaș de ar fi sau hoț sau înșelător, nu uita că mai presus de orice este om, făcut de Dumnezeu după chipul Său. Nu ți se pare că măcar pentru aceasta merită niște bani și o bucată de pâine? Ce fel de om ești tu să cercetezi întreaga sa viața pentru un bănuț pe care vrei să i-l dai? Domnul arată față de el îndelungă răbdare și înțelegere. Tu de ce nu te porți cu el cu dragoste frățească, așa după cum ești dator să faci? Viața și faptele sale Îl privesc numai pe Dumnezeu, Care este Judecătorul tuturor. Tu, atunci când vezi un om suferind, să nu te gândești la nimic altceva. Să îl ajuți degrabă în numele lui Hristos și de dragul Său. Altfel, nici El, atunci când Îi vei cere să te izbăvească din vreo nenorocire prin care treci, nu îți va răspunde. Iată ce spune Solomon: Cine își astupă urechea la strigătul celui sărman și el, când va striga, nu i se va răspunde (Pildele 21, 13)."
http://www.ioanguradeaur.ro/736/milostenia/
Va doresc o zi frumoasa tuturor.